Google Data Studio

Helposti ymmärrettävien tulosten puolesta

AVAINSANAT:   

Google Data Studio on helppokäyttöinen dashboard- ja visualisointityökalu, jolla voidaan luoda yrityksellesi räätälöityjä reaaliaikaisia dashboard-näkymiä. Data Studioon voidaan tuoda dataa useasta järjestelmästä.

Google Data Studio on ilmainen datan raportointityökalu. Käytännössä sen avulla voidaan seurata haluttuja asioita reaaliajassa. Data Studio osaa yhdistää useampia tietolähteitä. Esimerkiksi kaikki verkkomainonnan luvut eri kanavista, kuten SEM, display ja Facebook, voidaan tuoda samaan näkymään helposti tulkittavassa, visuaalisessa muodossa. Google Data Studio ei ole kuitenkaan sormia napsauttamalla pystyssä, vaan pohjatyötä on tehtävä. Kun Data Studio on perustettu, reaaliaikainen näkyvyys on helppo jakaa jokaiselle yrityksen sisällä, eikä tarvitse enää lähetellä erillisiä pdf-raportteja, ja luvut päivittyvät ja pysyvät jatkuvasti ajan tasalla.

Käytännössä Google Data Studiossa jaetaan pääsy dashboardiin tai raporttiin. Tämä tarkoittaa sitä, että jaon saanut henkilö saa linkin dashboardiin, jossa näkyy aina tuoreimmat tiedot ja hän voi myös itse valita minkä tahansa ajanjakson tarkasteltavakseen.

Google-perheeseen kuuluvat palvelut, kuten Adwords/Ads ja Youtube menevät Data Studioon vaivattomasti. Myös useimmista BI-järjestelmistä voidaan tuoda liiketoiminnan lukuja Data Studioon. Monia datalähteitä, kuten MySQL- tai BigQuery, varten on olemassa kolmannen osapuolen integraatioita. Lähes järjestelmästä kuin järjestelmästä voidaan viedä tietoja ensin Google Sheetsiin, josta ne voidaan tuoda Google Data Studioon.

Miksi Google Data Studio?

  1. Helposti tulkittava ja visuaalinen dashboard.
  2. Reaaliaikainen näkyvyys.
  3. Ei enää työläitä pdf-raporttien lähetyksiä.
  4. Data Studio osaa yhdistää useampia tietolähteitä, erillisten raporttien määrä vähenee.
  5. Täysin räätälöitävissä toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Palvelumme Google Data Studioon liittyen

  • KPI-mittareiden määrittäminen
  • Dashboardien suunnittelu ja toteutus
  • Dashboardien ylläpito

Tutustu myös blogipostauksiimme aiheesta

Laita meille viestiä!

Tarvitsetko apua mainonnassa ja markkinoinnissa? Haluatko tehdä markkinointia, joka toimii? Kerro tarkemmin, missä tarvitset apua tai jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Anna Oddyn auttaa!

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme