Bye-bye digimummous!

Mari on uusi Oddy

22.3.2021
Mari on uusi Oddy

Olen Mari Lampimäki ja juuri aloittanut Oddy Digitalissa projektipäällikkönä. Minulla on aiempaa kokemusta lähinnä perinteisen mainostoimiston puolelta, missä ehdin noin 10 vuoden aikana tehdä lähes kaikkea markkinoinnin saralla. Oddy Digitaliin hain töihin, koska halusin syventää digimarkkinoinnin osaamistani ja karistaa digimummon viitan harteiltani! 

Ensimmäisten päivien fiiliksiä

Reilu viikko on nyt takana oddylaisena ja olen viihtynyt täällä hirmu hyvin! Uutta tietoa tulee paljon ja pää onkin ollut aika pyörällä kaikesta kuulemastani. Vaikka olenkin digiin saanut kosketusta jo edellisessä työssäni, se on ollut kuitenkin vain pintaraapaisu. Jos aiemmin aavistelin, että saatan olla digiasioissa vähän kuutamolla, niin se tunne on nyt vain vahvistunut. Kun olen päässyt näkemään digimarkkinointia läheltä, olen vielä paremmin tajunnut, miten laaja kenttä tämä on ja miten paljon opeteltavaa onkaan. 

Olen saanut osallistua kuunteluoppilaana asiakaspalavereihin ja huomannut jopa alan sanaston olevan itselle vierasta. Uusia termejä tulee päivittäin – GDN, CPM, FLOC, CIA, AOV, LTV, retargetointi, reach, ROAS, webhotelli, nimipalvelu, jne. Toisaalta asiat eivät ole lopulta vaikeita, kun niihin vain rohkeasti tutustuu. Onneksi työkaverit osaavat puhua digimarkkinoinnista ja -medioista ymmärrettävästi ja myös opettavat mua mielellään. Viikossa olen jo viisastunut paljon! 

Parasta on ollut se, että tekemiseen on päässyt heti kiinni. Jo ekalla viikolla sain ylläpitotunnukset Oddyn LinkedIn-profiiliin ja pääsin harjoittelemaan somemarkkinointia käytännössä. Olen päässyt myös kokeilemaan nettisivujen päivitystä WP:llä ensimmäistä kertaa elämässäni. Kaikki ei tietysti ole untuvikolla mennyt aivan putkeen – joku on ehkä kommelluksistani lukenutkin LinkedIn-postauksestani. On kuitenkin ollut ihanaa huomata, että täällä virheisiin suhtaudutaan rennosti.  Vaikka ei täysin valmis ammattilainen olisikaan, on lupa testailla asioita, jopa möhliä ja paikata virheensä – siten kehittyy parhaiten.

Uusien asioiden oppiminen on ollut tosi inspiroivaa ja jännää! Se on myös vienyt mehut aika tehokkaasti. Työpäivien jälkeen olo on ollut onnellinen ja väsynyt. Vähän sama juttu kuin aikoinaan ollessani vaihto-oppilaana Saksassa:  kun ihmiset ympärillä puhuivat vierasta kieltä ja piti pysyä skarppina päästäkseen jutuista jyvälle, oli illalla nukkumaan mennessä ihan puhki. Aivot tarvitsevat aluksi aikaa tottuakseen uusiin asioihin, mutta päivä päivältä huomaa ymmärtävänsä enemmän ja lopulta osaa puhua samaa kieltä itsekin. 

Kaksi päivää toimistolla oltuani harmittelin,  etten ollut saanut vielä oikein mitään aikaiseksi. Silloin ihana Laura muistutti: ” No vastahan tämä oli sun toinen päiväsi!” Ai niin, tosiaan. Jotenkin tuntui kuin olisin ollut täällä jo pidempäänkin. Onneksi oon saanut perehtyä asioihin rauhassa, eikä kukaan ole olettanut, että olisin heti kättelyssä digimarkkinoinnin mestari. Alussa onkin tärkeää muistaa olla itselleen armollinen ja hyväksyä se, että joutuu kyselemään neuvoja muilta ja tekeminen saattaa olla välillä hidasta. Samaa asennetta suosittelen kaikille muillekin markkinoinnin ammattilaisille! 

Marin vinkit muille digimörön selättämiseen

Moni markkinoinnin parissa töitä tekevä varmasti tuntee riittämättömyyttä, koska digimarkkinointi kehittyy niin hurjaa vauhtia. Juuri, kun luulee jotenkin päässeensä kärryille, onkin jo taas tipahtanut sieltä. Lisäksi erilaisia osa-alueita on niin paljon, että ei kukaan edes voi hanskata niitä kaikkia hyvin, saati täydellisesti. Voi ehkä tietää vähän kaikesta tai sitten yhdestä asiasta paljon. Tärkeintä onkin myöntää, että ei osaa kaikkea ja sitten vain lähteä opettelemaan lisää pala palalta ja hankkia ympärilleen ihmisiä, jotka voivat auttaa tarvittaessa. Aina voi ja kannattaakin kysyä apua muilta! Jos omassa tiimissä ei satu olemaan digiosaajaa, niin voi hyödyntää erilaisia markkinoinnin ammattilaisten keskusteluryhmiä tai laittaa viestiä vaikkapa mulle. Minä en ole guru vielä itsekään, joten en taatusti hätkähdä ”tyhmiäkään” kysymyksiä – niitä teen itsekin paljon, jotta kehittyisin. Ja saa tietysti kysyä fiksujakin kysymyksiä. Otahan yhteyttä, jos kaipaat sparrailukaveria! 

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä  blogin kirjoittajaan!

Mari Lampimäki

Mari Lampimäki
Content Manager

Tutustu myös muihin blogeihimme

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme