Millaiset sisällöt toimivat retargeting-mainonnassa?

Nosta reta-mainonnan tasoa paremmilla sisällöillä

23.3.2023
Millaiset sisällöt toimivat retargeting-mainonnassa?

Useimmat tietävät, että retarget-mainonta, eli muistuttavan mainonnan tekeminen on tärkeää. Kannattaa kuitenkin käyttää hetki aikaa sen miettimiseen, millaisella kulmalla retaa tekee. Reta vaatii panostusta ja esimerkiksi samojen mainoksien käyttäminen retassa kuin uusasiakashankinnassa ei ole tehokasta.

Reta on tilaisuus kertoa asiakkaalle jotakin uutta

Retargeting tai remarketing tarkoittaa mainonnan uudelleenkohdistusta, eli mainonnan esittämistä jo sivustollasi vierailleelle kävijälle. Ennen retan aloitusta kannattaa siis muistaa, että lukijalla on jo jonkinlainen tieto tuotteestasi, palvelustasi tai yrityksestäsi. Markkinointieuroja ei siis näitä asiakkaita puhutellassa kannata käyttää itsestäänselvyyksien kertomiseen. Sen sijaan kannattaa keskittyä argumentoimaan, miksi tämä tuote tai palvelu on hyvä hankinta, herättämään tunteita ja tietenkin myös muistuttamaan yleisesti brändistä.

Hyvä reta puhuttelee asiakasta hänelle mieluisalla tavalla

Hyvä reta herättää parhaimmillaan katsojassa tunteen siitä, että häntä ei aliarvioida brändin ja mainoksen suhteen ja että tämä brändi tietää minun makuni. Reta usein tuntuu puhuttelevammalta kuin geneerinen viesti ja siihen kannattaa mainontaa tehdessä pyrkiä. On kuitenkin tärkeää välttää reta-mainonnassa liika aggressiivisuus. Jotkut voivat kokea seuraavan mainonnan tungettelevana, jos mainoksia näytetään liian tiuhaan tai ne saavat aikaan tunteen kyttäämisestä. Sen takia retaan kannattaa asettaa ammattilaisten avulla oikeanlaiset kohdennukset ja toistokerrat ja lisäksi tekstituotannossa kiinnittää huomiota tone-of-voiceen. “Tilaa lempituotteesti jo tänään” voi toimia paremmin kuin “Unohditko ostoskoriin jotain?”

Hyviin tuloksiin päästään, kun kohdennetaan erilaisia viestejä eri kävijöille. Eri asioita sivustolla tehneille ja eri sivuja ja tuotteita katselleille kävijöille kannattaa aina tehdä erilaiset ja eri tavoin puhuttelevat viestit. Hyvä sisältö on aina tärkeää, eikä reta ole poikkeus. Mitä osuvampi viesti, sen paremmat tulokset.

Panosta retassa mainosmateriaalien ilmeeseen

Retan ilmeeseen kannattaa kiinnittää huomiota. Mainontaan kannattaa tehdä uudet ja erilaiset mainosmateriaalit kuin uusasiakashankintaan myös senkin takia, että uusi aineisto kiinnittää lukijan huomion. Lukija voi helposti jättää mainoksen katsomatta, koska se näyttää samalta kuin vanha viesti, jonka hän on jo kertaalleen nähnyt. Samantyylisiä aineistoja kannattaa tietenkin suosia yhtenäisyyden ja brändin tunnettuuden kannalta, mutta viestit ja kuvat kannattaa ainakin päivittää.

Reta antaa mahdollisuuden kertoa syvällisemmin ja vakuuttaa

Mitä lisätietoja lukija kaipaisi tuotteestasi? On tärkeää toimia taktisesti, jotta asiakas saadaan innostumaan ja vierailemaan sivuillasi uudestaan. Keskity kertomaan tuotteen tai palvelun ominaisuuksista uusia kulmia ja vakuuta asiakas palaamaan sivustollesi lukemaan lisää ja lopulta tekemään ostopäätöksen. Retayleisöä varten luotu oma landing page on erittäin toimiva ratkaisu sekä mainonnan, että houkuttelevuuden kannalta.

Retassa on myös hyvä tilaisuus tarkentaa ja kertoa syvällisemmin, kuinka voit auttaa, jos kyseessä on palvelu. Harkintavaiheessa olevat lukijat etsivät tietoa ja vertailevat jo mahdollisesti vaihtoehtoja, joten pidä huoli, että sivuiltasi löytyy vastaukset kaikkiin kysymyksiin. Retassa kannattaa hyödyntää erilaisia sisältöjä, jotka vievät jo lähemmäs ostopäätöstä. Hyviä, konkreettisia aiheita mainontaan ovat esimerkiksi:

 • Alennuskoodit, tarjoukset, edut ja kylkiäiset
 • Ilmainen kokeilu ja ilmaiset toimituskulut
 • Asiakaskokemukset ja referenssit
 • Sitaatit ja suositukset
 • Palvelulupaukset, kuten esimerkiksi tyytyväisyystakuu
 • Blogipostaukset
 • Rahoitusvaihtoehdot
 • Palvelukuvaukset
 • Infograafit
 • Ladattavat oppaat
 • Uutiskirjeet

Reta pitää brändisi asiakkaan mielessä

Reta on myös hyvä tapa pitää brändisi asiakkaan mielessä ja se on tärkeä osa taktista brändimarkkinointia. Usein isoja ostoksia tehdessä asiakas tarvitsee pidemmän ajan ostopäätöksen tekemiseen, jolloin on tärkeää muistuttaa sivustollasi käynyttä asiakasta brändistäsi tasaiseen tahtiin. Mikäli brändimarkkinointi kiinnostaa, lue myös blogimme, kuinka brändi jalkautetaan digimarkkinointiin.

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä  blogin kirjoittajaan!

Anna-Maria Hokkanen

Anna-Maria Hokkanen
Design Team Lead

Tutustu myös muihin blogeihimme

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme