Pinterestin mahdollisuudet

Mikä Pinterest? Miksi Pinterest?

23.8.2021

AVAINSANAT:   

Pinterest

Mikä Pinterest on?

Pinterest on kuvapalvelu, jossa kuvia voi jakaa ja kerätä omien kiinnostuksen kohteiden mukaan visuaalisiksi kokoelmiksi, ”boardeiksi”. Pinterestiä käytetään nimenomaan uusien ideoiden etsimiseen, inspiroitumiseen, mieltymysten selvittämiseen ja kokoamiseen sekä intohimojen ja harrastusten seuraamiseen.

Pinterest sijoittuu ominaisuuksiltaan hakukoneen ja somen välimaastoon: siellä voi hakea tietoa (vaikkapa hakusanalla ”keittiö”), kiinnittää eli pinnata mieleisiään kuvia omiin kokoelmiin eli boardeihin, joita voi halutessaan myös jakaa toisten käyttäjien kanssa. Kanavana Pinterest on massoille tuntemattomampi kuin Facebook ja Instagram, mutta toisaalta heavy usereita Pinterestissa on paljon. Pinterestiä käytetään usein ostopolun varhaisessa vaiheessa, eli jo silloin, kun vasta haaveillaan tai ollaan harkitsemassa hankintaa tai halutaan hakea uusia inspiraatioita.

Miksi Pinterest?

Pinterestin käyttö suomalaisten yritysten markkinoinnissa on toistaiseksi melko vähäistä, vaikka kanavassa on hurja potentiaali! Pinterestin käyttö on kasvanut huimasti koronan aikana ja Suomessa käyttäjiä on nyt noin 750 000 kuukaudessa.

Pinterestin vahvuus on nimenomaan siinä, että käyttäjät suunnittelevat, fiilistelevät ja insiproituvat kanavassa jo hyvissä ajoin ennen ostopäätöstä. Moni liikkuu Pinterestissä nimenomaan ”ostohousut jalassa”, jolloin mainostaja voi päästä valintajoukkoon jo varhaisessa vaiheessa ostopolkua.

Pinterestissä pystyy tavoittamaan kohdeyleisöjä myös orgaanisesti, eli ilmaiseksi ilman mainosrahaa. Mainonnan näkökulmasta Pinterest on vielä todella alihyödynnetty ja hinnat ovat alhaiset. Pinterestissä voi siis saada hyviä tuloksia kohtuullisilla kuluilla. Kohdennusmahdollisuudet ovat hyviä intressien ja avainsanojen perusteella, ja oma pikseli onnistuu hyödyntää Facebookin tavoin.

Mitä Pinterestissä voi tehdä?

 • orgaaniset ”postaukset” / kuvien lisäykset
 • erilaiset oppaat toimivat todella hyvin
 • voi tehdä yhteistyötä vaikuttajien kanssa ja pyytää heitä kuratoimaan tauluja
 • avainsanaoptimointia
 • mainontaa
 • shop-toiminto myös mahdollinen

Pinterest-mainonta

Kuva- ja videomainoksia voi tuoda myös Pinterestiin. Yksinkertaisimmillaan mainostaja voi promota yksittäisiä valmiiksi tallennettuja Pin-lisäyksiä samaan tapaan kuin Facebookissa. Pinterest Ads Manager tarjoaa paremmat mahdollisuudet mainostamiseen. Pinterest Ads Managerin kautta voi luoda ja hallinnoida kokonaisia kampanjoita. Kampanjoista voi tehdä juuri yrityksesi markkinointitavoitteille ja kohdeyleisölle sopivia.

Lisätietoa mainonnasta ja kohdennuksista >>

Pinterest-profiili kuntoon

 • Lisää yleisimmät hakusanat Pinterest-käyttäjänimeesi. Se auttaa asiakkaita löytämään sinut, kun he etsivät tarjoamiisi palveluihin liittyviä ideoita ja kuvia Pinterestistä.
 • Lisää Pinterest-profiiliisi linkki kotisivullesi.
 • Luo Pinterest-sivustollesi mukautettu URL-osoite yrityksesi tai brändisi nimen mukaan.
 • Lisää paikkakuntatiedot lisätäksesi paikallista liikennettä Pinterest-sivustollesi.
 • Tarkista yksityisyysasetuksesi! Varmista, että hakukone-esto (Search Privacy) on EI asennossa.

kirjoittanut: Mari Lampimäki

Tutustu myös muihin blogeihimme

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme