Referenssicase: Vuokatti Sport

Monikanavaista mediasuunnittelua ja käytännön tekemistä

Referenssicase Vuokatti Sport

Vuokatti Sport lanseerasi uuden brändi-ilmeen, johon liittyen pääsimme tekemään suunnitelman markkinointikanavien, mainosaineistojen sekä budjettien osalta. Tavoitteena oli vahvistaa uuden brändin myötä olemassa olevan kohdeyleisön mielikuvaa sekä samalla tuoda Vuokatti Sportia esille uuden yleisön silmissä.

Mitattavuus kuntoon aina ostoihin saakka

Osana verkkosivu-uudistusta pääsimme asentamaan verkkoanalytiikan. Analytiikan määritystyön jälkeen näkee tarkasti, kuinka paljon mikäkin markkinointikanava ja -toimenpide tuo myyntiä. Google Analytics -asennustyön yhteydessä määritimme myös eCommerce-verkkokaupan, koska verkkosivujen kautta on mahdollista varata majoituksia. Google Enhanced eCommerce on Google Analyticsin laajennusosa verkkokaupoille.

Monikanavaisen digimarkkinoinnin avulla mitattavia tuloksia

Brändilanseerauksen kanaviksi valikoituivat lähes yksinomaan digikanavat, jotta mainonnasta saatiin mahdollisimman mitattavaa. Kanavina toimivat muun muassa ohjelmallinen ostaminen, Google Ads (hakusanamainonta, Google Display),  YouTube-mainonta sekä Facebook-mainonta. Mainonta kohdennettiin aktiivisesti sekä lähes ammattimaisesti liikkuville henkilöille.

Kampanjasta jatkuvaan tekemiseen

Brändilanseerauksen jälkeen mainonta muuttui jatkuvaksi tekemiseksi, jolloin pyrittiin olemaan jatkuvasti halutun kohderyhmän ulottuvilla niin uusasiakashankinnassa kuin uudelleenmarkkinoinnissakin. Jatkuvan näkyvyyden lisäksi ympäri vuotta tehtiin eri sesonkeihin kampanjalähtöjä. Jokaisen kampanjan jälkeen tulokset käytiin tarkasti läpi, ja mainosaineistoihin sekä kanavavalikkoon tehtiin tarvittavia muutoksia. Mainosaineistoihin saatiin tehoja esimerkiksi animointien kautta. Kampanjoiden reaaliaikaiset luvut olivat koko ajan tarkasteltavissa Google Data Studiossa.

Oivalluksia ja avain onneen

Mainonnan tulokset parantuivat huomattavasti, kun siirryimme perinteisistä still-bannereista vaikuttaviin, näyttäviin ja animoituihin HTML5-bannereihin. Vahva visuaalisuus ja näyttävät mainospinnat toivat parhaat tulokset. Samaa visuaalista ilmettä jatkettiin aina verkkosivuille asti. Verkkosivuille oli rakennettu mainonnan tarpeita ajatellen omat sisältösivunsa, että käyttäjäkokemus oli sujuva ja yhtenäinen aina mainosbannerista majoituksen varaukseen asti. Katso esimerkkitoteutus HTML5-bannerituotannoista Vuokatti Sportille.

Vieraile Vuokattisport.fi

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä  blogin kirjoittajaan!

Tutustu myös muihin blogeihimme

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme