Merkillisen merkityksellistä mainontaa

Facebook ja Instagram mainonta

Valitse asiakkaasi somesta.

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, YouTube, Pinterest, Google+… Sosiaalinen media tarjoaa lukuisia erilaisia mahdollisuuksia markkinointiin, viestintään ja asiakaspalveluun. Sosiaalisen median mainonnan avulla voit taistella ihmis- ja sisältömereen hautautumista vastaan ja saada omat viestisi näkyville oikeiden ihmisten ruuduille.

Facebook ja Instagram mainonta

Facebook on Suomen suosituin sosiaalisen median kanava. Facebookia käyttää 3 miljoonaa suomalaista. Instagram on toiseksi suosituin some-kanava Suomessa. Installa on 1,7 miljoonaa suomalaista käyttäjää. Tärkein B2B-puolen sosiaalisen median kanava puolestaan on LinkedIn. LinkedInillä on Suomessa 0,5 miljoonaa käyttäjää.

Facebookissa ja Instagramissa mainostaminen on kustannustehokasta, joustavaa ja hyvin kohdennettavaa. Kuva- ja videomainokset ilmestyvät halutun käyttäjän uutisfeedin sekaan sponsoroituina julkaisuina. Nykyään mainostaminen on lähes välttämätöntä, mikäli haluaa laveampaa näkyvyyttä Facebookissa, sillä yritystilien tilapäivitysten orgaanista näkyvyyttä on rajoitettu vahvasti.

10 syytä – Miksi Facebook ja Instagram mainonta?

 1. Erittäin suosittu ja tavoittava kanava. Sosiaalisen median kautta tavoitat kohderyhmän halutessasi useita kertoja päivässä eri tilanteissa. Facebookilla on 3 miljoonaa suomalaista käyttäjää.
 2. Facebook on rajoittanut yritysten näkyvyyttä. Maksuton näkyvyys Facebookissa ei tavoita kohderyhmää samalla tavalla kuin ennen. Mainonta on välttämätöntä.
 3. Erittäin hyvät kohdennusmahdollisuudet, erityisesti demografisten tietojen osalta. Mainonnan kokee oikein kohdennettuna henkilökohtaisemmaksi kuin perinteisen bannerimainonnan.
 4. Erilaisia mainosmuotoja. Mainospaikat valittavissa kohderyhmän käyttäytymisen mukaan. Myös tehokas videomainonnan kanava.
 5. Soveltuu erilaisiin tarpeisiin. Mainonnan tavoitteeksi voi asettaa tavoittavuuden, videoiden katselumäärän, konversioiden määrän lisäämisen tai vaikkapa lisää osallistujia tapahtumaasi.
 6. Kustannustehokas klikkihinnoittelu. Halutessasi mainosnäytöt ovat täysin ilmaisia – maksat ainoastaan klikkauksista.
 7. Skaalautuvaa ja joustavaa. Mainontaa voi tehdä pienellä tai isommalla budjetilla.
 8. Mainonta on hyvin mitattavaa. Mainonnan vaikutus on mahdollista mitata aina konversioon saakka.
 9. Mainosmateriaalit on helppo tuottaa. Mainokseen tarvitaan vain kuva, otsikko ja lyhyt tekstin pätkä.
 10. Vaikutus SEOon. Sosiaalinen media vaikuttaa myös sivustosi orgaaniseen hakukonelöydettävyyyteen (SEO).

Facebook ja Instagram mainonnan hinnoittelu

Facebook-mainonta on edullista ja on mahdollista maksaa ainoastaan mainoksen klikkauksista. Yhden klikkauksen hinta vaihtelee paljon tuotteen, toimialan ja mainostusmaan mukaan. Kannattaa tehdä hyvä ja kohderyhmään uppoava mainos, niin mainonnan hinta laskee. Mitä useampi mainoksen nähneistä mainosta klikkaa, sitä alhaisempi on yhden klikkauksen hinta. Facebook-mainonta hinnoitellaan huutokauppaperiaatteella. Keskimäärin Suomessa voi varautua maksamaan muutaman kymmenen senttiä yhdestä klikkauksesta. Mainostettaessa ulkomailla, hinnat ovat yleensä Suomea alhaisempia, sillä kohdeyleisötkin ovat suurempia.

Facebookiin saa rakennettua tavoitteidesi mukaan erilaisia kampanjatyyppejä, joiden hinnoittelumallit vaihtelevat.

Palveluitamme Facebookiin ja Instagramiin liittyen

 • Kampanjoiden suunnittelu, toteutus, optimointi ja reaaliaikainen raportointi
 • Kohderyhmämäärittely ja viestikärjet
 • Mainosmateriaalien suunnittelu ja tuotanto
 • Visual Guidelines määritykset
 • Facebook ja Instagram nykytila-analyysi ja toimenpide-ehdotukset
 • Vuosikellon luominen
 • Somestrategia
 • Räätälöidyt workshopit ja koulutukset

Kiinnostaako Facebook ja Instagram mainonta? Haluaisitko saada ammattilaisen arvion yrityksesi digitaalisen markkinoinnin tilasta?

Annamme ehdotuksemme yrityksesi digimarkkinoinnin kehittämiseen ILMAISEKSI.

Ota meihin yhteyttä!

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu asiakkaisiimme
Tutustu palveluihimme