Pinterest-mainonta

Pinterest-mainonta on visuaalista ja houkuttelee tehokkaasti hankintoja jo suunnittelevat luoksesi

Pinterest on visuaalinen kuva-alusta, jossa sisältö keskittyy paljolti käyttäjien kiinnostuksenkohteisiin, harrastuksiin ja hankintoihin

Pinterest-mainonta tavoittaa aiheesta jo kiinnostuneet

Pinterest on sosiaalisen median alusta, joka keskittyy kuvien jakamiseen ja omien kiinnostuksen kohteiden keräämisestä visuaalisiksi kokoelmiksi. Pinterestiä käytetään etenkin uusien ideoiden etsimiseen, inspiroitumiseen sekä mieltymysten, intohimojen ja harrastusten seuraamiseen. Valtaosa palvelun käyttäjistä on naispuolisia (72,6%) ja palvelua käytetään pääosin mobiililaitteilla (82%). Alustan käyttäjät ovat mainostajan kannalta ideaali kohdeyleisö. Esimerkiksi muoti-, sisustus-, terveys- ja kauneusalan palveluille se on mitä mainioin väylä markkinointiin, sillä visuaalinen sisältö toimii myös orgaanisesti. Pinterest-mainonta vahvistaa myös brändin tunnettuutta visuaalisin keinoin.

6 syytä — Miksi Pinterest-mainonta?

  1. Pinterest-mainonta on toimiva väylä houkutteluun. Käyttäjät ovat aktiivisesti kiinnostuneita etsimään ja tallentamaan visuaalisia ideoita ja inspiraatiota omiin kokoelmiinsa sekä suunnittelevat hankintojaan.
  2. Monipuoliset kohdennusmahdollisuudet. Voit kohdentaa mainoksesi esim. demografisten tietojen, kiinnostusten ja avainsanojen perusteella, mikä auttaa tavoittamaan juuri oikean kohdeyleisön.
  3. Mahdollisuus ilmaiseen orgaaniseen näkyvyyteen. Et välttämättä tarvitse isoa budjettia, jos sinulla on visuaalisesti hyödynnettävissä olevia palveluja ja tuotteita. Pääset inspiroimaan ja jakamaan kiinnostavaa sisältöä myös ilman mainosrahaa.
  4. Pinterestin käyttäjät suosivat visuaalisuutta ja inspiraatiota. Mainoksesi voivat olla osa käyttäjien intohimoja ja harrastuksia, jolloin ne voivat resonoida vahvasti yleisösi kanssa. Pääset samalla rakentamaan brändisi tunnettuutta esteettisellä sisällöllä.
  5. Kasvava käyttäjämäärä ja alustan potentiaali. Pinterestin käyttö on kasvanut merkittävästi, ja kanava tarjoaa paljon mahdollisuuksia mainonnan hyödyntämiseen edullisesti ja tuloksellisesti.
  6. Kustannustehokkuus ja tehokkaat optimoinityökalut. Jos jokin ei toimi, näet kyllä miksi. Pinterestin kattavat tilastotyökalut kertovat sinulle, mikä toimii ja mikä ei. Mainoksia on sekä klikki- että näyttöpohjaiseen hinnotteluun perustuvana.

Lue lisää Pinterest-mainonnasta blogissamme

Pinterestin mainosmuodot

Pinterestissä on useita eri mainosmuotoja, joista yleisin on tavallinen pinnaus. Mainosten luomiseen tarvitaan yritystili ja niiden tulee olla tallennettuja tilisi boardeille. Pinnauksessa tulee olla myös URL, johon linkki vie. Pinterestillä on omat mainosstandardit, joihin kannattaa tutustua. Pinterest-mainontaa tehdessä oleellisinta on suositus 2:3 kuvasuhteesta (esim. 1000 x 1500 px). Yli tämän kuvasuhteen menevät kuvat leikkaantuvat ikävästi ja saattavat jättää tärkeää informaatiota pois näkyvistä.  Mainos voi olla kuva, video, tuotenosto, collection tai story-mainos.

Pinterest-mainonta ja kohdentaminen

Demografiset kohdennukset: Voit kohdentaa Pinterest-mainontaa iän, sijainnin, kielen, laitteen ja mainospaikan sijainnin mukaan.

Yleisökohdennus: Asiakastietojesi hyödyntäminen, retargetointi-mainonta ja mainokseesi reagoineet henkilöt, jotka käyttäytyvät samalla tavalla kuin haluttu kohderyhmä (act-a-like).

Kiinnostuskohdennus: Pinterest-mainonta on kohdennettavissa sen mukaan, millaisia tauluja pinnaajat ovat rakentaneet, millaisiin tauluihin he ovat sitoutuneet ja mistä he ylipäätään ovat kiinnostuneita. Jos esimerkiksi myyt skandinaavisia sisustustuotteita, voit pinnata ”skandinaavinen sisustus” ja yleisemmin ”sisustus”.

Avainsanakohdennus: Kohdennus perustuu sanoihin, joilla pinnaajat ovat hakeneet Pinterestissä.

Yleinen kohdennus: Mainontaa kohdennetaan automaattisesti relevanteille mainoksestasi kiinnostuneille henkilöille perustuen Pinterestin kävijätietoon.

Palvelumme Pinterest-mainontaan liittyen

  • Kampanjoiden suunnittelu, toteutus, optimointi ja reaaliaikainen raportointi
  • Kohderyhmämäärittely ja viestikärjet
  • Mainosmateriaalien suunnittelu ja tuotanto

Saat meiltä myös ylläpidon ja muun sisällöntuotannon Pinterestiin niin halutessasi.

Tutustu myös blogipostauksiimme aiheesta

Miksi Oddy kumppaniksi?

0%
Mitattavia tuloksia ja toimenpiteitä. Tulokset ratkaisee!
0%
Aktiivinen yhteydenpito. Tiedät koko ajan missä mennään!
0%
Monipuoliset palveluvaihtoehdot. Valitaan se paras ja tehokkain!
0%
Tavoitteemme on aina yhteinen. Ollaan samalla puolella!
0%
Pienellä budjetilla liikkeelle. Tehdään ja opitaan yhdessä!
0%
Pidämme kiinni sovitusta. Meihin voi luottaa!
0%
Haluamme suoriutua, että yhteistyö jatkuu. Ei vuosisopimuksia!
0%
Meistä sanotaan, et me ollaan hyviä ja taitavia tyyppejä!

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme