YouTube- ja videomainonta

Liikkuva kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

AVAINSANAT:   

YouTube-mainonta on kustannustehokasta, erittäin hyvin kohdennettavaa ja mitattavaa videomainontaa, jolla vedotaan tunteisiin ja kasvatetaan brändin tunnettuutta.

Video on tunteisiin vetoava kerronnan muoto, jonka avulla saat näkyvyyttä brändillesi sekä lisää myyntiä. Online videomainonta täydentää myös erinomaisesti TV-kampanjan tavoittavuutta. Online videomainontaa voi tehdä YouTuben lisäksi videoverkostoissa, Facebookissa, netti TV:n ohjelmien yhteydessä ja näiden lisäksi monet verkkosivustot tarjoavat videomainospaikkoja muun sisältönsä seassa.

YouTube mainonta

Tyypillisin tapa mainostaa YouTubessa on videon alussa näkyvä videomainos, jonka katsoja voi halutessaan skipata, vain loppuunkatsotuista mainoksista joutuu maksamaan. YouTube-mainonta on tehokas tapa tavoittaa asiakkaita hyvin kohdennetusti ilman suuria kustannuksia. Suomessa YouTubella on 2,3 miljoonaa käyttäjää viikossa. YouTube-mainosten avulla tavoitat suuren määrän potentiaalisia asiakkaita kustannustehokkaasti. Yksi loppuun katseltu videomainosnäyttö maksaa keskimäärin vain 0,01‒0,20 euroa. Ilman mainontaa tapahtuvan videon orgaanisen näkyvyyden saavuttaminen on erittäin haastavaa. Maailman kaikista tunnetuimpienkin brändien videot saavuttavat keskiverrosti noin 10000 näyttökertaa ilman maksettua mainontaa.

10 syytä — Miksi YouTube mainonta?

 1. Tavoittavuus. Erittäin laaja globaali peitto. Myös Suomessa YouTubella on jo 2,3 miljoonaa käyttäjää viikossa.  YouTube on Suomen kolmanneksi suurin kaupallinen liikkuvan kuvan kanava.
 2. Erinomaiset kohdennusmahdollisuudet ja mainosmuodot. Monipuoliset ja tarkat kohdennusmahdollisuudet ja mainosmuodot, jotka toimivat kaikissa päätelaitteissa, yli 50% katseluista tehdään mobiilipäätelaitteilla.
 3. Kustannustehokkuus. Mahdollisuus maksaa vain klikeistä tai loppuun katselluista videoista.
 4. Brändin tunnettuuden kasvattaminen. Kustannustehokas tapa kasvattaa brändin tunnettuutta halutun kohderyhmän keskuudessa.
 5. Tunteisiin vetoaminen. Videomainonta on erinomainen tapa vaikuttaa tunteisiin ja luoda fiilistä.
 6. Täydentää TV-mainoskampanjointia. YouTube täydentää erinomaisesti TV-kampanjan tavoittavuutta.
 7. Tehokkuus. Vain yksi kymmenestä sanoo aina skippaavansa mainokset.
 8. Orgaaninen näkyvyys on rajoitettua. Ilman mainontaa tapahtuvan videon näkyvyyden saavuttaminen on erittäin haastavaa.
 9. Mitattavuus. Mahdollisuus mitata ja analysoida mainonnan toimivuutta reaaliaikaisesti.
 10. Kävijäohjaus. Selkeä Call-To-Action toimii, mainoksesta voidaan helposti ohjata mainostajan omalle verkkosivulle.

YouTuben hinnoittelu

YouTubessa on mahdollista maksaa vain jos video katsotaan loppuun asti tai vähintään 30 sekuntia tai mainosta klikataan. Suomessa CPV (Cost Per View) maksaa 0,01-0,20€ riippuen paljon muun muassa kohdennuksista. View Through Rate on keskimäärin noin 20%.

YouTuben lisäksi on muitakin videomainostamisvaihtoehtoja

Videomainonnassa on valtavasti erilaisia variaatioita. YouTube on yksi suosituimmista videomainonnan kanavista, mutta esimerkiksi NettiTV:t, Ruutu ja Katsomo, tarjoavat mahdollisuuden ei skipattaviin videomainoksiin. Ja muun muassa Facebookissa saa automaattisesti ilman ääntä käynnistyviä videomainoksia. Lisäksi monet verkkosivustot tarjoavat videomainospaikkoja muun sisältönsä seassa.

Palvelumme videomainontaan liittyen

 • Kanavavalinnat videomainonnalle
 • Kampanjasuunnittelu, toteutus, optimointi ja reaaliaikainen raportointi
 • Kohderyhmien määritys ja viestikärjet
 • Mainosmateriaalien suunnittelu ja tuotanto

Tutustu myös blogipostauksiimme aiheesta

Laita meille viestiä!

Tarvitsetko apua mainonnassa ja markkinoinnissa? Haluatko tehdä markkinointia, joka toimii? Kerro tarkemmin, missä tarvitset apua tai jätä yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Anna Oddyn auttaa!

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme