Miia Lousaari

Content Specialist | Sisällöntuotanto

If you’re going to try, go all the way. There is no other feeling like that. You will be alone with the gods, and the nights will flame with fire. You will ride life straight to perfect laughter. It’s the only good fight there is.

 - Roll the Dice, Charles Bukowski (1995)

 

Miia on digitaalisen viestinnän ammattilainen ja Oddy Digitalilla hänet nähdään sisältöspesialistin roolissa. Digitaalista viestintää kutsumuksenaan pitävää Miiaa kuvaillaan työkavereiden keskuudessa tunnolliseksi kirjoittajaksi, joka pystyy luomaan tekstiä aiheesta kuin aiheesta. Hänen nopea ja tarkka työskentelytyylinsä on tehnyt työkavereihin lähtemättömän vaikutuksen. 

Miialle sisällöntuotannossa aitous on kaiken A ja O. Hän keskittyy huolellisesti kohderyhmiin ja tuntee sävyt sekä markkinoinnin salat. Asiakkaisiin tutustuminen ja kohderyhmien ymmärtäminen on Miialle aina kuin tutkimusmatka. Luontainen uteliaisuus ja intohimo alaa kohtaan auttavat häntä löytämään ratkaisuja, jotka myös toimivat. Improvisaatiotaitoisena ja nokkelana tekijänä hän ei jää helpolla avuttomaksi, vaan loihtii käden käänteessä toimivia sisältöjä, verkkosivustoja ja oppii tehokkaasti uusia asioita. Hän on myös erittäin näppärä teknisesti!

Vapaa-ajallaan Miia seikkailee digitaalisessa maailmassa, mutta löytää vastapainoa myös ulkoilemalla koiransa kanssa, osallistumalla erilaisten tapahtumien järjestämiseen ja pitämällä lettukestejä ystävilleen.

Osaaminen

Digitaalisessa maailmassa kasvaneena Miia hallitsee sisällöntuotannon ja sisältösuunnittelun monipuolisesti. Sisällöntuotannon lisäksi Miialla on kokemusta myös UI-suunnittelusta sekä kuva- ja videoeditoinnista. Verkkosivuja tuottaneena hänellä on myös vahva ymmärrys front-endistä ja sisällönhallintajärjestelmistä, kuten WordPressistä ja Contentfulista. Teknisten taitojensa vuoksi Miia hyppää mielellään mukaan myös verkkosivuprojekteihin. 

Rooli projekteissa

Miia toteuttaa Oddy Digitalilla laaja-alaista sisällöntuotantoa. Häneltä luonnistuvat niin artikkelit, tiedotteet, uutiskirjeet kuin mainostekstit — sosiaalisen median postauksia tietenkään unohtamatta. Mukaan mahtuu kuitenkin myös paljon muitakin töitä, ja toisinaan Miia saattaakin auttaa verkkosivuprojektien teknisissä asioissa ja sivujen suunnittelussa. Miian kanssa projektit hoituvat ripeästi, mutta kuitenkin huolellisella, varmalla ja osaavalla otteella. 

Poimintoja työhistoriasta

2022 – – Oddy Digital Oy
Content specialist, content producer

2022 – – Assembly Organizing Oy
MARCOM Function Head 

2019 – 2021 – Valovirta Design
Web designer, sisällöntuottaja 

2018 – 2022 – Assembly Organizing Oy
Viestintäassistentti 

Koulutus

2019–2023 Medianomi (Digitaalinen viestintä ja muotoilu), Metropolia Ammattikorkeakoulu
2018 Ylioppilas

Referenssit

Miia on mukana muun muassa näissä Oddy Digitalin asiakkuuksissa:

AINA-keittiöt, Matka-Suomi, eKaista, High Metal, Upfronts, Verisure, CH-Bioforce, JOT Automation