Ulkoistettu markkinointipäällikkö

Ulkoistettu markkinointipäällikkö palveluna takaa tehokasta ja suunnitelmallista markkinointia yrityksellesi.

AVAINSANAT:   

Ulkoistettu markkinointipäällikkö johtaa ja suunnittelee yrityksen markkinointia aivan vastaavasti kuin palkkalistoilla oleva markkinointipäällikkö. Lisäksi ulkoistettu markkinointipäällikkö hoitaa ja koordinoi markkinoinnin rutiinityöt.

Ulkoistettu markkinointipäällikkö on juuri se tekijä, joka pyörittää yrityksen markkinointia yrittäjän tai toisaalta myös palkkalistoilla olevan työntekijän sijaan.

Ulkoistettu markkinointipäällikkö vastaa markkinoinnin isoista linjoista ja koordinoi myös rutiinityöt, kuten yrityksen mainonnan, graafiset työt, uutiskirjeet, verkkosivustoon liittyvän analytiikan seurannan sekä sisällöntuotannon työt. Ulkoistettu markkinointipäällikkö huolehtii mediaostoista ja tietää miten sitä tehdään kustannustehokkaasti.

Ulkoistettu markkinointipäällikkö on investointi, joka saa aikaan mahdollisimman paljon käytettävissä olevalla budjetilla ja ottaa vastuulleen ne markkinoinnin työt, jotka muuten kaatuisivat todennäköisesti yrittäjän päättymättömälle työlistalle.

Ulkoistettu markkinointipäällikkö, markkinointi palveluna (MaaS), markkinointipäällikkö palveluna.. Kaikki nämä tarkoittavat markkinoinnin konseptia, joka on kehitetty yrityksille, joilla ei ole aikaa tai osaamista hoitaa kaikkia markkinoinnin toimenpiteitä itse. Markkinointipäällikön ulkoistaminen voi koskea vain yhtä osaa markkinoinnista tai koko markkinointia.

Tuloksellisen markkinoinnin tekeminen vaatii nykyaikana valtavan määrän osaamista. Markkinoinnin työtehtävät ovat moninkertaistuneet, eikä kukaan voi sanoa hallitsevansa kaikkia siihen liittyviä tehtäviä kokonaisvaltaisesti. Markkinointi vaatii resursseja, erilaisten tutkimusten ja analyysien tekemistä, strategista suunnitelmallisuutta sekä monimuotoisia sisältöjä, joita julkaistaan lukuisissa markkinointikanavissa jatkuvalla tahdilla. Valittavana on myös valtava määrä markkinoinnin teknologioita.

Toinen tärkeä asia on saavutettujen tulosten seuranta ja niistä oppiminen. Markkinoinnin tehokkuuden mittaaminen on tänä päivänä päätöksenteon keskiössä. Tulosten seuraamiseen on kehitetty lukuisia mittaamistapoja ja teknologioita, joista jokaiseen perehtyminen vie oman aikansa.

Ulkoistetun markkinointipäällikön työtehtäviä

Ulkoistetun markkinointipäällikön työtehtävät mietitään aina asiakasyrityksen tarvetta vastaavaksi ja kokonaisuutta mietittäessä, otetaan myös asiakkaan markkinoinnin vuosibudjetti huomioon. Jos budjetti hyvin rajallinen, myös tehtävät toimenpiteet mietitään sen puitteissa realistisiksi.

 • Markkinoinnin kokonaisuuden hahmottaminen ja haltuun ottaminen.
 • Huolehtii, että yrityksen markkinointi tukee parhaalla mahdollisella tavalla yrityksen liiketoiminnan kasvua ja tavoitteita.
 • Markkinoinnin suunnitelmallisuus: parhaat ja kustannustehokkaimmat markkinoinnin ratkaisut tavoitteiden mukaan.
 • Näkemystä, kokemusta ja parhaita käytäntöjä. Ulkoistettu markkinointipäällikkö toimii osana Oddyn tiimiä, jolloin koko tiimin tieto-taito on käytettävissä.
 • Markkinointiosaaminen on koko ajan ajantasalla.
 • Hän on henkilö, jolta voi kysyä mitä vain markkinoinnista.
 • Toimii ensisijaisena yhteyshenkilönä kaikissa markkinointiin liittyvissä asioissa.
 • Jatkuvasta markkinoinnista vastaaminen ja tulosten seuranta.
 • Uusien markkinointikikkojen ideointi.
 • Yritys saa tarvittavat markkinointiteknologiat käyttöönsä markkinointipäällikön johdolla.
 • Vuosibudjetin laatiminen tai siinä avustaminen ja budjetin allokointi markkinoinnin vuosisuunnitelman mukaisesti.

Ulkoistetun markkinointipäällikön hinnoittelu

Toimii samalla periaatteella kuin muutkin jatkuvan tilauksen palvelut: palvelun saa käyttöönsä kiinteällä kuukausihinnalla. Sopimus voidaan tehdä toistaiseksi voimassa olevaksi tai määräaikaiseksi.

2000€ = 20h työtä / kk

4000€ = 40h työtä / kk

Miksi ulkoistettu markkinointipäällikkö on hyvä valinta?

 • Ei tarvitse palkata omaa työntekijää, riski huonosta rekrystä vältetään. Valmis markkinoinnin ammattilainen käytettävissä.
 • Sisäisen osaamisen puute tulee korvattua. Kaikkea ei tarvitse itse osata. Markkinointipäällikkö on käytännön lisäresurssi.
 • Uudet ja erilaiset markkinoinnin mahdollisuudet vaativat aikaa ja osaamisen ylläpitoa.
 • Markkinointi on henkilön vastuulla, joka kokee paloa aiheeseen ja välittää asiakasyrityksen menestyksestä.
 • Markkinoinnin budjetointi helpottuu, kun yritys maksaa markkinointitoimistolle ennalta sovitun palvelupaketin mukaan.
 • Nopeasti käytäntöön, ei pitkää rekrytaistelua.
 • Markkinoinnista huolehditaan, vaikka itse lomailette.

Tutustu käytännön esimerkkiin, miten AINA-keittiöt hyödyntää ulkoistettua markkinointipäällikköä tuloksekkaasti >>

Miten ulkoistettu markkinointipäällikkö käytännössä toimii?

Markkinointipäällikön työnkuva ja kokonaisuus räätälöidään aina asiakasyrityksen toiveiden ja tarpeiden mukaan. Palvelusopimuksen mallista riippuen, pystymme hoitamaan yrityksenne markkinoinnilliset tarpeet suunnittelusta toteutukseen saakka ja raportoimaan kampanjoiden saavutetut tulokset reaaliaikaisen raportointityökalun avulla.

Tyypillisesti ulkoistettu markkinointipäällikkö toimii näin:

 1. Aloituspalaveri, jossa sovitaan rooleista, aikataulusta, käytänteistä ja muista tärkeistä asioista.
 2. Analysoimme nykytilanteen ja teemme vuosisuunnitelman, joka sisältää käytettävät työkalut, markkinointikanavat, aikataulut ja budjettitasot. Suunnitelma elää ja täydentyy vuoden mittaan.
 3. Toteutamme toimenpiteitä suunnitelman mukaisesti käytännössä.
 4. Raportoimme tuloksista selkeästi.
 5. Ylläpidämme ja kehitämme tekemistä jatkuvasti. Parhaita käytänteitä hyödyntämällä yrityksen liiketoiminta kasvaa.
 6. Viikkopalaverikäytäntö on erittäin suositeltava. Viikkopalavereissa käydään läpi tehdyt asiat ja sovitaan seuraavista stepeistä, vastuista ja aikatauluista.

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä!

Oddy Digital CEO Jenna Leino

Jenna Leino
CEO, Co-Owner

Tutustu myös blogipostauksiimme aiheesta

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme