Semrush, Hotjar ja Matomo

Semrush, Hotjar ja Matomo tarjoavat toimivia analytiikan vaihtoehtoja liiketoimintasi useisiin eri tarpeisiin

AVAINSANAT:   

Saat meiltä myös Semrushin, Hotjarin ja Matomon analytiikan palvelut. Palveluilla on omat valttikorttinsa, jotka tekevät niistä erinomaisia työkaluja digimarkkinointisi tulosten seuraamiseen ja toimenpiteidesi kehittämiseen.

Semrush

Semrush on kattava maksullinen palvelu, jonka avulla avainsanatutkimukset, kilpailija-analyysit ja sivuston tarkistukset hoituvat sujuvasti. Semrushin avulla saadaan analytiikkaa ja dataa eri sivustojen hakukonelöydettävyydestä sekä myös konkreettisia suosituksia löydettävyyden parantamiseksi. Samalla nähdään, mitkä sisällöt toimivat ja mitkä eivät. Löydösten perusteella verkkosivuston sisältöä voidaan optimoida fiksusti dataan, jolloin orgaaninen liikenne saadaan kasvuun. 

Semrushin parhaat ominaisuudet piilevät hakusanamainonnan työkaluissa, joilla saa erittäin kattavaa ja arvokasta tietoa hakutrendeistä sekä monipuolisia tilastoja haku- ja avainsanoista. Palvelun avulla nähdään, kuinka verkkosivusto sijoittuu kilpailijoihin nähden, ja sillä voidaan myös tarkastella kilpailijoiden käyttämiä hakusanoja. Sen avulla saa myös konkreettisia ehdotuksia verkkosivuston sisältöihin hakukonenäkyvyyden parantamiseksi.

Semrush on hyödyllinen myös erilaisten SEM- (SEO) ja PPC-kampanjoiden (Pay-per-Click) tukena. Emme tarjoa asiakkaillemme omaa pääsyä palveluun, mutta voimme tarvittaessa opastaa myös palvelun käyttöönotossa.

Site Audit

Site Audit tarjoaa runsaan analyysin verkkosivuston nykytilasta. Saatujen ehdotusten myötä liiketoiminnan sivuston hakukonelöydettävyyttä, toimivuutta ja käyttäjäkokemusta saadaan kattavasti parannettua. Site Audit on kuin verkkosivuston terveyskartoitus, joka paikantaa virheet ja antaa konkreettiset ratkaisut niiden korjaamiseksi.

Semrush tarjoaa erittäin kattavan Site Auditin, jossa tarkastellaan yli 130 teknistä ja SEO-virhettä. Saat myös konkreettisia korjausohjeita priorisaatioiden kera. Analyysi on suositeltavaa tehdä puolivuosittain tai vuosittain, jotta sivusto pysyisi ehjänä.

Avainsanatutkimus eli avainsana-analyysi

Semrush on erinomainen ja nopea työkalu avainsanojen selvittämiseen. Avainsanatutkimus on avainasemassa verkkosivuston markkinoinnissa. Sen avulla löydetään juuri ne tärkeimmät sanat, joilla potentiaaliset asiakkaat etsivät tuotteitasi tai palveluitasi. Näin voidaan ohjata onnistuneesti hakukoneoptimoinnin suunnittelua ja kohdentaa mainoksia osuvammille kohderyhmille.

Hyvät avainsanat ovat niitä, joilla on tarpeeksi kuukausittaisia hakuja ja jotka kohtaavat ostohaluisen yleisön. Avainsanatutkimuksen avulla voit laittaa itsesi asiakkaan saappaisiin ja ymmärtää paremmin, miten he etsivät tuotteitasi. Samalla nähdään usein myös, minkälaisia kysymyksiä heillä on tuotteiden tai palvelujen suhteen yleisesti.

Avainsanatutkimuksen lopputuloksena on lista optimaalisista avainsanoista, niiden kilpailutilanteesta ja avainsanojen keskimääräiset kuukausittaiset hakumäärät. Näitä avainsanoja voit jatkuvasti seurata ja optimoida, jolloin varmistat sivustosi löydettävyyden pysyvän ajan tasalla. Tiedät myös mitä avainsanoja käyttää ja hyödyntää hakukoneoptimoidessasi verkkosivustosi sisältöjä.

Orgaaninen löydettävyys ja sisältöehdotukset

Tuntuuko, ettei sivustolle saavu kävijöitä kuten ennen? Orgaanisesta hakukonenäkyvyydestä käydään kuumeisesti kilpailua ja yritykset optimoivat sisältöjään jatkuvasti tavoittaakseen kohdeyleisönsä. Tämän johdosta sivustosi sisällöt saattavat jäädä uudempien, pidempien tai sponsoroitujen mainosten jalkoihin. Sanasto elää joka vuosi, ja esimerkiksi trendikkäät avainsanat saattavat helposti jäädä huomaamatta.

Semrushin Organic Research -raportit paljastavat verkkosivuston tärkeimmät orgaanisen haun kilpailijat, heidän liikenteeseen vaikuttavat avainsanansa sekä mahdolliset SERP-ominaisuudet (Search Engine Results Page eli hakutulossivut). Tämän ominaisuuden avulla saat kätevästi selville, minkälaisia hakusanoja myös sinun kannattaisi käyttää.

Voimme analysoida minkä tahansa verkkosivuston hakukoneoptimointia, mikä tekee kilpailijoiden analysoinnista helppoa. Näet kilpailijoiden viimeaikaiset sijoitusten muutokset ja tunnistat ne yritykset, joiden kanssa sivustosi orgaaninen näkyvyys kilpailee. Hyödynnettävissä on myös muita täydentäviä työkaluja, joiden avulla parannetaan markkinointia verkkoliikennettä lisäämällä. Tieto on käytännöllistä esimerkiksi kampanjoita suunnitellessa.

Semrush-palvelumme

 • Site Audit
 • Kilpailija-analyysit
 • Nykytila-analyysit
 • Avainsanatutkimus
 • Orgaaninen löydettävyys ja sisältöehdotukset

Hotjar

Hotjar on innovatiivinen analytiikan työkalu, joka näyttää heatmapin eli lämpökartan sekä tallenteiden avulla sen, mitä verkkosivusi kävijät sivulla tekevät. Saadun datan avulla pystytään parantamaan verkkosivuston käyttäjäkokemusta sekä optimoimaan konversioita tavoitteiden mukaiseksi. Kävijäpolun avulla pystytään tutkimaan ostopolkua ja tekemään siitä faktuaalisia johtopäätöksiä, joita voit hyödyntää tuote- ja palvelukehityksessä. 

Hotjar on saatavilla sekä maksullisena että ilmaisversiona. Ilmaisversio on yllättävän kattava, eikä palvelu vaadi sitoutumista ilmaisversion käyttämiseen. Käyttöönotto on suhteellisen vaivatonta ja käy optimaalisesti ammattilaisten osaavissa käsissä. 

Heatmap

Hotjarin heatmapin avulla näet visuaalisesti sen, mitä sivustosi kävijät sivuilla klikkaavat. Tietoa voidaan hyödyntää muun muassa käyttöliittymän, sisältöjen, tuotteiden ja visuaalisten elementtien toimivuutta miettiessä ja niiden parantamiseen. Esimerkiksi mainonnan kampanjasivuilla (landing pageilla) saatuna tämä tieto on erittäin arvokasta.

Käyttäjäpolun seuraaminen

Näet, kuinka sivustosi kävijät navigoivat sivustollasi. Anonyymi kävijöiden seuranta näyttää, miten kävijä etenee sivuilla ja mikä sivustollasi kiinnittää hänen huomionsa. Käyttäjäpolusta on saatavilla myös visuaalinen funneli-toiminto, joka kertoo kuinka kävijät etenevät sivustollasi ja missä kohtaa he poistuvat. Tämä tieto paljastaa sinulle, mitä verkkosivustosi sisältöjä sinun tulisi kehittää liiketoimintasi parantamiseksi, ja samalla näet mahdolliset pullonkaulat käyttäjäpolussa.

Kyselyt ja tutkimukset

Hotjarissa voit myös luoda lomakkeita ja seurata, kuinka niitä täytetään ja käytetään. Hotjar antaa toteuttaa useita erilaisia kyselyitä ja tutkimuksia, joita voit hyödyntää esimerkiksi verkkokauppasi asiakaspalautteen keräämiseen.

Palvelua voit hyödyntää myös muuhun, kysy meiltä lisää!

Hotjar-palvelumme

 • Asennus ja käyttöönotto
 • Heatmap
 • Raportointi

Matomo

Matomo on avoimen lähdekoodin kävijäseuranta- ja analytiikkapalvelu, joka tarjoaa tietoturvallista ja räätälöitävää analytiikkaa.  Avoimen lähdekoodin etuna on läpinäkyvyys ja nopea kehitystyö on laajan kehittäjäyhteisön johdosta, mikä vahvistaa palvelun luotettavuutta. Henkilötietojen käsittely on myös asiakkaiden käsissä, sillä datan omistajuus säilyy aina palvelun käyttäjällä. Henkilötiedot saadaan säilytettyä aina Euroopan Unionin sisällä.

Palvelu tarjoaa myös WordPress-lisäosan analytiikkaan. Näin palvelu voidaan ottaa käyttöön helposti pienemmälle yritykselle. Palvelua käyttää yli miljoona verkkosivustoa ja se soveltuu hyvin pienemmän profiilin liiketoiminnan tarpeisiin.

Hivenen tietoturvallisempaa dataa

Matomo antaa palvelun käyttäjille omistusoikeuden kerättyyn dataan. Palvelu ei myöskään myy dataa eteenpäin. Matomoa käytettäessä sinä päätät, mitä datallesi tapahtuu. Pystyt valitsemaan datan säilytys- ja hallintatavan ja omistusoikeutesi on turvattu myös pilvipalvelua käyttäessä, ja voit viedä datasi pois milloin tahansa.

Ammattilaisten avustuksella saat palvelun käyttöönoton helposti ja vaivatta.

Matomo-palvelumme

 • Asennus ja käyttöönotto
 • Konversioasennukset
 • Käyttökoulutukset
 • Raportointi

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä meihin, niin katsotaan, kuinka voimme olla avuksesi.

Laura Nevasalo Oddy

Laura Nevasalo
Commercial & Client Director

Tutustu myös blogipostauksiimme aiheesta

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi. Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme