Anna-Maria Hokkanen

Design Team Lead

| Graafinen suunnittelu

Ideoiden keksiminen on helppoa. Se on asioiden vieminen käytäntöön, mikä ratkaisee.

Graafisena suunnittelijana ja graafisen tiimin team leaderina toimiva Anski vastaa visuaalisen suunnittelun moninaisista tehtävistä sekä sisällöntuotannosta. Monitaituri Anskin työpöydällä syntyvät niin laajat kuin pienemmätkin graafiset konseptit ja brändäykset. Nettileiskat, mainosmateriaalit, banneriaineistot, logot ja printtituotteet syntyvät kanavaan kuin kanavaan. Anski ymmärtää asiakkaan tarpeen helposti ja ratkoo eteen tulevat ongelmat.

Anskin sydäntä lähellä on visuaalisuus, ratkaisujen tarjoaminen käytännönläheisesti ja tehokkaasti sekä asioiden maaliin asti vieminen. Anski pitää laajojen kokonaisuuksien suunnittelusta, joissa saa käyttää hyödyksi kaikkea osaamistaan. Anskin empaattinen asenne yhdistettynä raudanlujaan vuosien varrella karttuneeseen osaamiseen tekee Anskista helposti lähestyttävän ja monipuolisen osaajan. Anski vastaa Design Team Leadin roolissa graafisen tiimin työnjaosta ja toimii AD:n roolissa useissa asiakkuuksissa ja projekteissa.

Vapaa-ajalla Anski harrastaa luonnossa liikkumista, lintubongausta, kalastusta, videopelejä, askartelua, kuntoilua ryhmäliikuntatunneilla, joogaa, valokuvausta ja sometusta, erityisesti Instagramin ja blogien muodossa.

Osaaminen

Anski on kokenut graafisen suunnittelun ja visuaalisen viestinnän osaaja, jolla on 17 vuoden työkokemus graafisen suunnittelun parista. Osaamisalueina mm. brändäys, yritysten visuaaliset identiteetit, UI design, UX design, palvelumuotoilu, nettisivujen ulkoasut, mainosmateriaalituotanto, taittotyö ja sisällöntuotanto, sosiaalisen median suunnittelu, -sisällöntuotanto ja hallinta, logosuunnittelu, valokuvaus, videotuotanto, html5-bannerit, painomateriaalit (esitteet, flyerit, käyntikortit, messuständit jne), tekstintuotto (blogit, artikkelit ja uutiskirjeet) ja sometuotannon ja markkinoinnin vuosikellot.

Anskin uran voisi sanoa jakautuneen vuosien varrella karkeasti puoliksi it-alalle ja puoliksi markkinointiin. Molemmat ovat Anskin sydäntä lähellä. Lisäksi lukuisat harrastukset ja kiinnostuksen kohteet vapaa-ajalla ovat vieneet Anskin monenlaisiin projekteihin mukaan. Tällä naisella on jatkuvasti useampi projekti työn alla.

Rooli projekteissa

Anskin rooli projekteissa vaihtelee projektikohtaisesti. Työ vaihtelee materiaalien tuottamisesta syvällisempään konseptointiin ja brändityöhön. Anskin työhön kuuluu graafista suunnittelua, materiaalien tuottoa ja organisointia sekä oman työn, että Design Team Leadin roolissa. Graafiseen suunnitteluun kuuluu taittoa, tekstin ja kuvien tuotantoa (valokuvausta, grafiikkaa), sekä tiedon visualisointia ja muokkausta sopivaan muotoon, olipa lopputulos sitten toimivat nettisivut, näyttävät bannerit tai informaatiopainotteiset esitteet. Viime vuosina Anski on myös vetänyt useampia koulutuksia, erityisesti someen ja sisällöntuotantoon liittyen.

Anski nauttii projekteista, joissa saa olla mukana “parantamassa maailmaa” ja luomassa asiakkaalle arvoa ja liiketoimintaa parantavia ratkaisuja eri palvelukokonaisuuksien avulla. Vetovastuun otto on Anskille luontaista, samoin kun projektien veto alusta loppuun saakka siten, että koko tiimi ja asiakkaat voivat olla tyytyväisiä lopputulokseen.

Poimintoja työhistoriasta

2019 – – Oddy Digital Oy (ent. Brave Digital Oy)
UI/UX Designer

2016 – 2018 – Saurum Oy
Graafinen suunnittelu

2013 – 2015 – Neonella Oy
Graafinen suunnittelu

2012 – 2013 – Weego Software Ltd
Graafinen suunnittelu

2006 – 2012 – Hi-Vision Oy
Graafinen suunnittelu

Koulutus

2018 Lapin yliopisto – Design Management ja palvelumuotoilu
2001-2005 Medianomi AMK. Savonia-ammattikorkeakoulu, Kuopion Muotoiluakatemia, Kuopio.
2003-2004 University of Huddersfield, England. Opinnot vaihto-oppilaana.
2000-2001 Varsinais-Suomen kansanopisto. Graafisen suunnittelun ja kuvittamisen linja.
1997-2000 Ylioppilas. Saarijärven lukio, Saarijärvi.

Referenssit

Mainosaineistotuotanto: AINA-keittiöt, Suomen Sijoitusmetsät, Omalla Maalla LKV, Antell, Luona, Assa Abloy, Loistoristeilyt, Naps, Upfronts, Mellano, Espoon asunnot, HPR, Oplatek, Doerz

Painomateriaalituotanto: Taloykköset, Antell, Aina-keittiöt, Savosolar, Suomen Sijoitusmetsät

Verkkosivujen suunnittelu ja UI&UX -suunnittelu: Suomen Sijoitusmetsät, Omalla Maalla LKV, Savosolar, DSign, Helsinger, Elpy ry, Judoliitto, KiPa, Softability, Ukemix, Palvelut lähellä, Uniofy, Kamux, Luona

Anna-Maria Hokkanen
Kuopio

Lue

Anna-Maria Hokkanenn kirjoittamia blogeja

Ota yhteyttä

Etsitkö huoletonta ja kokonaisvaltaista ratkaisua yrityksesi markkinointiin? Oddyn markkinointipäällikköpalvelu auttaa. Lue lisää!
Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.