Google My Business -postaukset

Kuinka luoda postauksia suoraan Googlen hakusivulle?

Google My Business (GMB) eli yritysprofiili on Googlen työkalu, jolla hallinnoidaan verkkonäkyvyyttä Googlen palveluissa, kuten Google-hauissa ja Google Mapsissa. Google My Business tilin luominen on ilmaista ja helppoa, ja sen voi tehdä osoitteesta google.com/business. Tarvitset käyttöönottoon luonnollisesti Google-tilin. Valtaosa asiakkaista etsiikin yrityksiä Googlesta ennen ostopolulle astumista.

Mutta tiesitkö, että yleisten yritystietojen, aukioloaikojen ja kuvien lisäksi GMB-palvelun kautta voi lisätä ja tehdä myös postauksia? Ja se on myös ilmaista.

Google My Business

Google Posts on näppärä kanava ajankohtaisen ja ytimekkään tiedon esittämiseen

Postaamalla Google My Business -palveluun voit julkaista tarjouksia, tapahtumia, tuotteita ja palveluita suoraan Google-haussa ja Google Mapsissa. Potentiaaliset asiakkaasi näkevät haun yhteydessä suoraan tietoja Googlesta. Tulokset näkyvät hakutuloksissa yrityksen tietojen yhteydessä. Tulokset näkyvät hakusivulla, sekä myös Google Mapsissa. Google-postausten tekeminen on mahdollista paikallisille yrityksille, eli yrityksille, jotka palvelevat asiakkaita tietyssä sijainnissa tai tietyllä palvelualueella.

Julkaisuissa voi käyttää vain yhtä kuvaa ja 300 sanaa. Google Posts onkin tarkoitettu nimenomaan lyhyen, ytimekkään ja ajankohtaisen tiedon tarjoamiseen. Postauksia voi käyttää vaikkapa ohjaamaan kävijöitä yrityksen tuoreimpaan blogipostaukseen, ajankohtaiseen tapahtumaan tai tarjoukseen.

Mitä hyötyä Google Postauksista on yritykselle?

Googlen postausten avulla voit:

  • kommunikoida suoraan paikallisten asiakkaiden kanssa
  • parantaa asiakaskokemusta julkaisemalla ajantasaista tietoa
  • mainostaa uutuuksia, tarjouksia, alennusmyyntejä ja tapahtumia
  • aktivoida asiakkaita videoiden ja kuvien avulla.

Julkaisut ovat vähän kuin mini-mainoksia yritykselle, tuotteelle tai palvelulle. Hakija näkee jo haun yhteydessä yritykseen liittyvän julkaisun, joka voi kiinnostaa ja kiinnittää hänen huomionsa. Google Post -julkaisut näkyvät vain 7 päivän ajan, joten postauksissa kannattaa nostaa esiin vain juuri sillä hetkellä ajankohtaisia kampanjoita, tuotteita tai vaikkapa tapahtumia. Kannattaa muistaa käyttää myös relevantteja hakusanoja.

Esimerkki Google Post -julkaisusta Googlen haussa

Esimerkki Google Post -julkaisusta Googlen haussa

Esimerkki Google Post -julkaisusta Google Mapsissa

Esimerkki Google Post -julkaisusta Google Mapsissa

Google julkaisuilla on neljä postaustyyppiä, jotka soveltuvat erityisesti:

  • Tapahtumien mainontaan
  • Tarjousten ja kampanjoiden esittämiseen
  • Tuotteiden mainontaan

Google haluaa palvella tiedonhakijoita mahdollisimman hyvin. Kannattaa siis tarjota hakijoille vain aina ajankohtaisia ja oleellisia uutisia, jotka ovat hakijalle kiinnostavia. Postauksia tehdässä kannattaa tutustua tarkasti Googlen sisältökäytöntöön postauksia koskien, sillä Posts ei ole tarkoitettu spam-mainontaa varten. Googlen ohjeistuksen mukaan Postissa julkaistavan asiakkaille suunnatun viestin pitäisi olla lyhyt, hyödyllinen ja toimintaan kannustava. Viestissä olevien valokuvien tulee olla tarkkoja ja hyvin valaistuja.

Google Posts on vielä suhteellisen uusi, mutta sen käyttöä kannattaa kokeilla! Tehokkaasti käytettynä postaukset lisäävät yrityksen nettisivujen kävijämääriä, boostaavat myyntiä ja lisäävät vuorovaikutusta asiakkaiden kanssa.

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä artikkelin kirjoittaneeseen ammattilaiseen.

Anna-Maria Hokkanen

Tutustu myös blogeihimme aiheesta

Videomainonnan mittaaminen verkossa

Videomainonnan mittaaminen verkossa

Videomainonnan mittaaminen verkossa perustuu useisiin keskeisiin mittareihin, jotka auttavat arvioimaan tekemisen tehokkuutta ja vaikuttavuutta.
Tarinankerronta pk-yritysten brändimarkkinoinnissa

Pk-yrityksen salainen ase: tarinankerronta brändimarkkinoinnissa

Hyvin kerrottu tarina herättää tunteita, tekee brändistä inhimillisen ja auttaa asiakkaita näkemään, miten yrityksesi voi parantaa heidän elämäänsä. Tutustu tarinankerronnan merkitykseen ja opi, miten löydät ja hyödynnät oman bränditarinasi.
Näin markkinointipäällikkö voi hyödyntää tekoälyä käytännön työssä

Näin markkinointipäällikkö voi hyödyntää tekoälyä käytännön työssä

Tekoäly voi olla erittäin hyödyllinen assistentti markkinointipäällikölle tai muulle markkinoinnin parissa työskentelevälle. Tässä käytännönläheisiä vinkkejä aiheeseen!
Microlearning-sisällöt

Microlearning-sisällöt

Microlearning-sisällöt ovat yhä suositumpia monilla aloilla, kuten yrityskoulutuksessa, markkinoinnissa ja kuluttajasisällöissä. Microlearning vastaa tarpeeseen omaksua tietoa nopeasti ja tehokkaasti.
Sisällöntuotannon trendit 2025

10+1 sisällöntuotannon trendit 2025

Vuosi 2025 tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia, mutta myös haasteita. Lue vuoden keskeisistä sisällöntuotannon trendeistä ja niiden merkityksestä yrityksille.
Digitaalisen markkinoinnin trendit pk-yrityksille 2025

Digitaalisen markkinoinnin trendit pk-yrityksille 2025

Mitä uutta vuosi 2025 tuo pk-sektorille digitaalisen markkinoinnin saralla? Lue koosteemme ja varaudu uuteen vuoteen!

Ota yhteyttä

Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.