Google Tag Manager

Google Tag Managerin avulla tiedät, mitä digimainonnassasi tapahtuu.

AVAINSANAT:   

Google Tag Manager helpottaa verkkosivuston tagien hallintaa ja nopeuttaa erilaisten markkinointikampanjoiden käynnistämistä. Sen avulla seurataan esimerkiksi konversioiden toteutumista ja tehdään mainonnan uudelleenkohdentamista. Tagien asennus ja käyttöönotto käy vaivattomasti ammattilaisten avustuksella.

Google Tag Manager on digitaalisen markkinoinnin aputyökalu, joka tekee tagien hallinnasta helpompaa ja vaivattomampaa ja samalla paljastat, miten kävijät liikkuvat sivustollasi ja mistä he tulevat. Useat digitaalisen markkinoinnin työkalut vaativat tagien asentamista verkkosivustollesi. Tällaisia ovat mm. Google Analytics sekä konversioseurannan ja remarketing-mainonnan  työkalut. Google Tag Manager (GTM) helpottaa verkkosivuston tagien hallintaa ja nopeuttaa erilaisten markkinointikampanjoiden käynnistämistä.

Tagien avulla tiedät, mistä liikenteesi tulee

Ihan jokaiselle verkkosivustolle kannattaa asentaa vähintään kävijäseuranta ja tämä vaatii jo yhden tagin asentamisen. Samalla vaivalla lisätään Google Tag Managerin tagi ja sen jälkeen pystytään hallinnoimaan muitakin sivuston tageja kootusti.

Yksinään Tag Manager ei tosiaan tuota vielä mitään hyötyä. Sitä voi ajatella tyhjänä säiliönä, joka on sivustolla valmiina ottamaan vastaan erilaisia koodinpätkiä. Vasta, kun Tag Manageriin määritellään jokin koodinpätkä – esim. Google Analyticsin kautta – se alkaa tuottaa hyötyä.

Google Tag Manager tarjoaa näkymän sivuston kaikkien seurantakoodien asennuksiin, ovatpa ne sitten vaikka Googlen tai Facebookin. Tag Managerissa ei ole mitään raportointitoimintoja, vaan jokainen sen kautta asennettu työkalu tuottaa raportit itse. Asiantuntijoiden kanssa tagien asennus voidaan rakentaa erittäin fiksusti ja tehokkaasti juuri niihin kanaviin, joiden liikennettä ja tehokkuutta haluat seurata.

Miksi Google Tag Manager?

  1. Välty virheiltä ja ylimääräiseltä työltä. Virheet vähentyvät merkittävästi Tag Managerin avulla. Kun Tag Manager on asennettu oikein, on tämän jälkeen helppoa asentaa myös kaikki muut tagit oikein.
  2. Ei hidasta sivun latausnopeutta. Latauspyyntöjen määrä yksi keskeisimmistä Tag Managerin hyödyistä. Tag Managerin avulla tägien päällekkäisyyksiä ei tule ja näin selvitään myös mahdollisimman vähäisellä määrällä latauspyyntöjä, eikä verkkosivusto hidastu työkalusta.
  3. Tagien muokkaukset ja uudelleenasentamiset helpottuvat. Kun jokaista tagia ei tarvitse lisätä sivuston lähdekoodiin verkkosivuston ylläpitäjän toimesta, muokkaukset onnistuvat helposti, kun saa Tag Manageriin tunnukset.

Mitä ovat tagit?

Google Tag Managerin tagit ovat pieniä koodinpalasia, jotka asennetaan verkkosivujen lähdekoodiin. Ne eivät näy sivustokävijälle suoraan verkkosivuilla, vaan ne saadaan näkyviin tutkimalla sivuston lähdekoodia. Tageja on monenlaisia, mutta yleisimmät käyttötarkoitukset ovat tiedon lähettäminen ja tiedon tallentaminen kävijän selaimeen. Niiden avulla paljastetaan esimerkiksi, kuinka vaikka natiivimainonnan kampanja tuo kävijöitä sivustollesi. Käytännössä tagi näkyy asiakkaillesi sivustollesi siirtyessä linkin perässä olevana koodina, joka lähettää tiedon käyttämääsi analytiikan palveluun.

Google Tag Manager -palvelumme

  • Käyttöönotto ja käytön opastus
  • Hallinnointi ja jatkuva ylläpito
  • Koulutus

Haluatko tietää lisää?

Ota yhteyttä meihin, niin katsotaan, kuinka voimme olla avuksesi.

Laura Nevasalo Oddy

Laura Nevasalo
Commercial & Client Director

Tutustu myös blogipostauksiimme aiheesta

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi. Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme