Google Tag Manager

Tiedä, mitä digimainonnassa tapahtuu.

AVAINSANAT:   

Google Tag Manager helpottaa verkkosivuston tagien hallintaa ja nopeuttaa erilaisten markkinointikampanjoiden käynnistämistä.

Digitaalisen markkinoinnin työkalut vaativat tagien asentamista verkkosivustolle. Tällaisia ovat mm. Google Analytics, konversion seuranta, retargetointi-mainonta. Google Tag Manager (GTM) helpottaa verkkosivuston tagien hallintaa ja nopeuttaa erilaisten markkinointikampanjoiden käynnistämistä.

Ihan jokaiselle verkkosivustolle kannattaa asentaa vähintään kävijäseuranta ja tämä vaatii jo yhden tagin asentamisen. Samalla vaivalla lisätään Google Tag Managerin tagi ja sen jälkeen pystytään hallinnoimaan muitakin sivuston tageja kootusti.

Yksinään Tag Manager ei tosiaan tuota vielä mitään hyötyä. Sitä voi ajatella tyhjänä säiliönä, joka on sivustolla valmiina ottamaan vastaan erilaisia koodinpätkiä. Vasta, kun Tag Manageriin määritellään jokin koodinpätkä – esim. Google Analytics – se alkaa tuottaa hyötyä.

Google Tag Manager tarjoaa näkymän sivuston kaikkien seurantakoodien asennuksiin, ovatpa ne sitten vaikka Googlen tai Facebookin. Tag Managerissa ei ole mitään raportointitoimintoja, vaan jokainen sen kautta asennettu työkalu tuottaa raportit itse.

Mitä ovat tagit?

Tagit ovat pieniä koodinpalasia, jotka asennetaan verkkosivujen lähdekoodiin. Ne eivät näy sivustokävijälle suoraan verkkosivuilla, vaan ne saadaan näkyviin tutkimalla sivuston lähdekoodia. Tageja on monenlaisia, mutta yleisimmät käyttötarkoitukset ovat tiedon lähettäminen ja tiedon tallentaminen kävijän selaimeen.

Miksi Google Tag Manager?

  1. Tägittämiseen liittyvät virheet vähentyvät merkittävästi Tag Managerin avulla. Kun Tag Manager on kerran asennettu oikein on tämän jälkeen helppoa asentaa myös kaikki muut tagit oikein.
  2. Sivuston nopeuden parantuminen on yksi keskeisimmistä Tag Managerin hyödyistä. Tag Managerin avulla tägien päällekkäisyyksiä ei tule ja selvitään myös mahdollisimman vähäisellä määrällä latauspyyntöjä, eikä hidasteta turhaan koko verkkosivustoa.
  3. Tägien muokkaukset ja uudelleenasentamiset helpottuvat, kun jokaista tägiä ei tarvitse lisätä sivuston lähdekoodiin teknisen ylläpitäjän toimesta, vaan muokkaukset onnistuvat, kun on Tag Manageriin tunnukset.

Palvelumme Google Tag Manageriin liittyen

  • Käyttöönotto ja käytön opastus
  • Hallinnointi ja jatkuva ylläpito
  • Koulutus

Tutustu myös blogipostauksiimme aiheesta

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme