Google Data Studio

Hyödyt miksi valita Google Data Studio raportointiin

8.11.2019

AVAINSANAT:   

Google Data Studio

Google Data Studio on työkalu, jonka avulla voidaan luoda helposti ymmärrettäviä raportteja, jotka ovat kaiken lisäksi visuaalisesti hienon näköisiä.

Sivustojen ja verkkomainonnan analytiikan seuraaminen on usein melko monimutkaista ja työlästä. Useasta paikasta lähtöisin oleva tieto on vaikea koostaa ja vielä vaikeampaa ymmärtää tai käsitellä yhteismitallisesti. Google Data Studio vastaa tähän tarpeeseen raporteillaan, joihin voidaan tuoda dataa melkeinpä mistä tahansa.

Hyötyjä, miksi Google Data Studio on niin huippu 🙂

Saat tietoa useista eri lähteistä

Kokonaisvaltainen raportti vaatii luonnollisesti tietoa useammista lähteistä. Data Studiossa voit noutaa dataa suoraan Googlen kanavista, kuten Google Analyticsista, Google Adsista tai vaikkapa YouTubesta.

Eri lähteistä tuotava tieto voi vaatia maksullisen connectorin ja monet datalähteet vaativat kolmannen osapuolen integraatioita. Lähes järjestelmästä kuin järjestelmästä voidaan viedä tietoja ensin Google Sheetsiin, josta ne voidaan tuoda Google Data Studioon.

Raporttia luodessasi voit asettaa jokaiselle kaaviolle eri tietolähteen ja saat näin luotua kattavan ja monipuolisen katsauksen halutuista asioista.

Tieto päivittyy reaaliajassa Data Studioon

Kun olet kerran liittänyt tietolähteen Data Studion raporttiin, se päivittää raporttisi tietoja automaattisesti. Kerran luomasi raportti on siis jatkuvasti ajan tasalla ja ajankohtainen.

Saat Data Studio raportista nopeasti paljon tietoa

Jatkuvasti päivittyvä ja visuaalisesti selkeä raportti antaa paljon tietoa pienellä vilkaisulla. Säästät paljon aikaa, kun tarvitsemasi data paitsi varastoidaan yhteen paikkaan, myös näytetään selkeästi ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Sinun ei tarvitse hakea useasta lähteestä tietoa.

Raportit ovat visuaalisesti näyttäviä

Voit luoda helposti yritysilmeesi mukaisia raportteja. Et tarvitse graafikkoa, jotta saat raporteista näyttävän näköisiä. Voit muokata valmista teemaa, käyttää sitä sellaisenaan tai luoda kokonaan oman teeman. Yksinkertaisimmillaan määrittelet vain kaavioiden paikan ja se on siinä. Halutessasi voit kustomoida jokaisen kaavion värejä ja fontteja myöten mieleiseksesi.

Mahdollistaa useamman yhtäaikaisen käyttäjän

Data Studio toimii samalla periaatteella kuin Googlen muut pilvipalvelut, kuten Drive, Docs ja Sheets. Niitä voi tarkastella ja editoida useampi henkilö yhtä aikaa.

Data Studio raportit on helppo jakaa

Kun raporttisi on valmis, voit jakaa haluamillesi henkilöille. Jakoasetuksista voit valita käyttöoikeudet yksitellen jokaiselle, jolle jaat tiedoston. Kutsutut käyttäjät voivat joko katsella tai muokata raporttia riippuen siitä, mitkä oikeudet heille annat.

Kirjoittaja: Jenna Leino

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä  blogin kirjoittajaan!

Oddy Digital CEO Jenna Leino

Tutustu myös muihin blogeihimme

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi. Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme