Google Looker Studio

Helposti ymmärrettävien tulosten puolesta

AVAINSANAT:   

Google Looker Studio on helppokäyttöinen dashboard- ja visualisointityökalu, jolla voidaan luoda yrityksellesi räätälöityjä reaaliaikaisia dashboard-näkymiä. Data Studioon voidaan tuoda dataa useasta järjestelmästä.

Google Looker Studio on ilmainen datan raportointityökalu. Käytännössä sen avulla voidaan seurata haluttuja asioita reaaliajassa. Looker Studio osaa yhdistää useampia tietolähteitä. Esimerkiksi kaikki verkkomainonnan luvut eri kanavista, kuten SEM, display ja Facebook, voidaan tuoda samaan näkymään helposti tulkittavassa, visuaalisessa muodossa. Google Looker Studio ei ole kuitenkaan sormia napsauttamalla pystyssä, vaan pohjatyötä on tehtävä. Google tarjoaa valmiita templaatteja omien alustojen datan visualisointiin, mutta 3. osapuolen datan tuonti vaatii aina manuaalista työtä. Kun Looker Studio on perustettu, reaaliaikainen näkyvyys on helppo jakaa jokaiselle yrityksen sisällä, eikä tarvitse enää lähetellä erillisiä pdf-raportteja, ja luvut päivittyvät ja pysyvät jatkuvasti ajan tasalla.

Käytännössä Google Looker Studiossa jaetaan pääsy dashboardiin tai raporttiin. Tämä tarkoittaa sitä, että jaon saanut henkilö saa linkin dashboardiin, jossa näkyy aina tuoreimmat tiedot ja hän voi myös itse valita minkä tahansa ajanjakson tarkasteltavakseen.

Google-perheeseen kuuluvat palvelut, kuten Adwords/Ads ja Youtube menevät Looer Studioon vaivattomasti. Myös useimmista BI-järjestelmistä voidaan tuoda liiketoiminnan lukuja Looker Studioon. Monia datalähteitä, kuten MySQL- tai BigQuery, varten on olemassa kolmannen osapuolen integraatioita. Lähes järjestelmästä kuin järjestelmästä voidaan viedä tietoja ensin Google Sheetsiin, josta ne voidaan tuoda Google Looker Studioon.

Miksi Google Looker Studio?

  1. Helposti tulkittava ja visuaalinen dashboard.
  2. Reaaliaikainen näkyvyys.
  3. Ei enää työläitä PDF-raporttien lähetyksiä.
  4. Looker Studio osaa yhdistää useampia tietolähteitä, erillisten raporttien määrä vähenee.
  5. Täysin räätälöitävissä toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Palvelumme Google Looker Studioon liittyen

  • KPI-mittareiden määrittäminen
  • Dashboardien suunnittelu ja toteutus
  • Dashboardien ylläpito

Tutustu myös blogipostauksiimme aiheesta

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme