Google Looker Studio

Helposti ymmärrettävien tulosten puolesta

AVAINSANAT:   

Google Looker Studio (ent. Google Data Studio) on ilmainen ja helppokäyttöinen datan raportointityökalu. Looker Studioon voidaan tuoda dataa useasta järjestelmästä, joten se helpottaa monikanavaisen mainonnan analytiikan tulkintaa. Mainonnan tulosten lisäksi voit tutkia orgaanisen sometyösi tuloksia työkalun avulla.

Google Looker Studio on ilmainen datan raportointityökalu. Käytännössä sen avulla voidaan seurata haluttuja asioita reaaliajassa. Looker Studio osaa yhdistää useampia tietolähteitä, esimerkiksi kaikki verkkomainonnan luvut eri kanavista, kuten SEM, Display ja Facebook. Tietolähteitä voidaan tuoda samaan näkymään helposti tulkittavassa, visuaalisessa muodossa.

Google Looker Studio ei ole kuitenkaan sormia napsauttamalla pystyssä, vaan pohjatyötä on tehtävä. Google tarjoaa valmiita templaatteja omien alustojen datan visualisointiin, mutta kolmannen osapuolen datan tuonti vaatii aina manuaalista työtä. Kun Looker Studio on perustettu, reaaliaikainen näkyvyys on helppo jakaa jokaiselle yrityksen sisällä, eikä tarvitse enää lähetellä erillisiä pdf-raportteja, ja luvut päivittyvät ja pysyvät jatkuvasti ajan tasalla.

Näe, mitä liiketoiminnassasi tapahtuu

Käytännössä Google Looker Studiossa jaetaan pääsy dashboardiin tai raporttiin. Tämä tarkoittaa sitä, että jaon saanut henkilö saa linkin dashboardiin, jossa näkyy aina tuoreimmat tiedot ja hän voi myös itse valita minkä tahansa ajanjakson tarkasteltavakseen.

Google-perheeseen kuuluvat palvelut, kuten Adwords/Ads ja Youtube sulautuvat Looker Studioon vaivattomasti. Myös useimmista BI-järjestelmistä (Business Intelligence) voidaan tuoda liiketoiminnan lukuja Looker Studioon. Lähes järjestelmästä kuin järjestelmästä voidaan viedä tietoja ensin Google Sheetsiin, josta ne voidaan tuoda Google Looker Studioon. Monia datalähteitä, kuten MySQL- tai BigQuery, varten on olemassa kolmannen osapuolen integraatioita. Käytännössä palvelu on siis erittäin yhteensopiva ja hyödyllinen tulosten reaaliaikaiseen tarkkailuun.

Miksi Google Looker Studio?

  1. Helposti tulkittava ja visuaalinen dashboard, jonka selkeys auttaa ymmärtämään dataa paremmin.
  2. Reaaliaikainen näkyvyys, jotta pysyt ajan tasalla.
  3. Ei enää työläitä PDF-raporttien lähetyksiä, joten väliprosessit helpottuvat.
  4. Looker Studio osaa yhdistää useampia tietolähteitä, jolloin erillisten raporttien määrä vähenee.
  5. Täysin räätälöitävissä toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Palvelumme Google Looker Studioon liittyen

  • KPI-mittareiden määrittäminen
  • Dashboardien suunnittelu ja toteutus
  • Dashboardien ylläpito

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä meihin!

Laura Nevasalo Oddy

Laura Nevasalo
Commercial & Client Director

Tutustu myös blogipostauksiimme aiheesta

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme