Uudelleenkohdentaminen tuo tehoja

Harva ostaa ensimmäisellä kerralla

Uudelleenkohdentaminen on oiva keino ohjata asiakkaat ostopolulle.

suunnittelu ja koulutus

Markkinoinnin tekeminen

Kaikille markkinointia tekeville ensiarvoisen tärkeää on löytää oikea kohderyhmä omille tuotteille ja palveluille. Siis millaiset ihmiset voisivat käyttää niitä tulevaisuudessa.

Tapoja kohderyhmän määrittämiseksi on monia. Ensimmäinen on tärkeää tietysti selvittää, millaiset asiakkaat käyttävät palveluitasi tai tuotteitasi tällä hetkellä. Tämän jälkeen voidaan lähteä etsimään samankaltaisia asiakkaita markkinoinnin keinoin. Salkku käteen ja ovia koputtelemaan.

Digitaalisen maailman pelisäännöt

Hypättäessä digitaalisen markkinoinnin maailmaan annetaankin päätöksenteko voimakkaammin asiakkaalle itselleen, sillä valinnanvapautta on lähes rajattomasti.
Ensimmäisenä pitää pystyä kertomaan mitä hyötyä asiakas saa käyttäessään juuri sinun yrityksesi tuotetta tai palvelua. Hinta ei siis ole hyöty vaan jokin ominaisuus, lisäpalvelu, helppous, ajansäästö tai vastaava. Kun pystyt tämän kiteyttämään ja vielä löydyt näillä argumenteilla Googlesta on ensimmäinen taso saavutettu.

Harva ostaa ensimmäisellä kerralla

Kokemus on osoittanut, että yrityksen mainokselle pitää altistua keskimäärin 7 kertaa, ennen kuin se aiheuttaa toimenpiteitä. Ihminen siis näkee mainoksen ja päätyy verkkopalveluusi. Mutta ei osta. Koska ihminen on päätynyt palveluusi, hän on erittäin suurella todennäköisyydellä erittäin potentiaalinen uusi asiakas. Älä siis päästä häntä näpeistäsi!

Ihmisten tapa käyttää digitaalisia medioita vaihtelee todella paljon. Jollekin sosiaalinen media on jokapäiväinen väylä seurata maailmaa, toinen lukee uutisia suurimmista verkkomedioista, kolmas taas lukee blogeja ja muiden kanssaihmisten tuottamia sisältöjä. Kulutetun sisällön muodolla ei ole merkitystä, onpa se kuvia, tekstejä tai videoita. Tiivistetysti; on erittäin vaikea tietää mihin palveluihin potentiaalinen asiakkaasi jatkaa sinun palvelustasi!

Uudelleenkohdentaminen eli retargetointi

Kuten aikaisemmin totesin, oli potentiaalinen ihminen jo käymässä palvelussasi, muttei vielä tehnyt ostopäätöstä. Riippuen hankinnan suuruudesta voi ostoikkuna vaihdella tunneista moniin viikkoihin tai jopa kuukausiin. Kaikissa tapauksissa ihminen tarvitsee vahvistusta päätökselleen. Näytä hänelle muistuttavaa mainontaa (re-targetointi), jossa potentiaalinen ihminen tulee “törmäämään” yrityksesi mainoksiin, käyttääpä hän mitä verkkopalveluita tahansa. Jätä meidän huoleksemme toteuttaa se, että mainoksesi alkavat näkymään hänellä Facebookissa, uutismedioissa, YouTubessa ja muissa mahdollisissa kanavissa.

Kerta ei riitä

Muistuttavan mainonnan tehtävä on palauttaa ihminen uudelleen sivuillesi ja toivottavasti sinulla on jotain lisäkerrottavaa, miksi juuri sinun tuotteesi kannattaa valita. Monessa tapauksessa näitä “palautuksia” pitää tehdä monta kertaa, ennen kuin ihminen on valmis tekemään päätöksensä. Muistuttamisen useus (freqvenssi) ja aikaikkuna pitää säätää aina tapauskohtaisesti, riippuen paljolti toimialasta, tuotteesta, hinnasta ym. jotka vaikuttavat asiakkaan harkinta-aikaan. Ehkä hyvä vielä todeta, että kyllä ihminen käy vertailemassa myös muiden tarjoajien ratkaisuja. Se joka asiallisesti kannustaa ihmistä ostamaan, voittaa pelin.

Mainonnan vaikutus

Lähes poikkeuksetta ihmisen kohdatessa yrityksen mainontaa, se kasvattaa yrityksen tunnettuutta ja mielikuvaa yrityksen koosta ja luotettavuudesta. Muistuttavalla mainonnalla saat viestin juuri niille sinulle potentiaalisille silmäpareille ja pystyt luomaan vaikutelman isommastakin näkyvyydestä, koska vain sivustolla vierailleet ihmiset tulevat sitä näkemään. Näin vältät perinteisen “haulikkoammunnan” hukkakontaktit.

Jokaisen yrityksen, jolla on verkkosivut ja niistä odotetaan jotain liiketoiminnallista hyötyä TULEE tehdä uudelleen markkinointia! Panostuksen ei tarvitse olla valtava, vaikka teho sitä onkin.

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä blogin kirjoittajaan!

Jukka Leino

Jukka Leino

Co-Owner, CEO — Oddy Tech

Tutustu myös blogeihimme aiheesta

Videomainonnan mittaaminen verkossa

Videomainonnan mittaaminen verkossa

Videomainonnan mittaaminen verkossa perustuu useisiin keskeisiin mittareihin, jotka auttavat arvioimaan tekemisen tehokkuutta ja vaikuttavuutta.
Tarinankerronta pk-yritysten brändimarkkinoinnissa

Pk-yrityksen salainen ase: tarinankerronta brändimarkkinoinnissa

Hyvin kerrottu tarina herättää tunteita, tekee brändistä inhimillisen ja auttaa asiakkaita näkemään, miten yrityksesi voi parantaa heidän elämäänsä. Tutustu tarinankerronnan merkitykseen ja opi, miten löydät ja hyödynnät oman bränditarinasi.
Näin markkinointipäällikkö voi hyödyntää tekoälyä käytännön työssä

Näin markkinointipäällikkö voi hyödyntää tekoälyä käytännön työssä

Tekoäly voi olla erittäin hyödyllinen assistentti markkinointipäällikölle tai muulle markkinoinnin parissa työskentelevälle. Tässä käytännönläheisiä vinkkejä aiheeseen!
Microlearning-sisällöt

Microlearning-sisällöt

Microlearning-sisällöt ovat yhä suositumpia monilla aloilla, kuten yrityskoulutuksessa, markkinoinnissa ja kuluttajasisällöissä. Microlearning vastaa tarpeeseen omaksua tietoa nopeasti ja tehokkaasti.
Sisällöntuotannon trendit 2025

10+1 sisällöntuotannon trendit 2025

Vuosi 2025 tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia, mutta myös haasteita. Lue vuoden keskeisistä sisällöntuotannon trendeistä ja niiden merkityksestä yrityksille.
Digitaalisen markkinoinnin trendit pk-yrityksille 2025

Digitaalisen markkinoinnin trendit pk-yrityksille 2025

Mitä uutta vuosi 2025 tuo pk-sektorille digitaalisen markkinoinnin saralla? Lue koosteemme ja varaudu uuteen vuoteen!

Ota yhteyttä

Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.