Opi hyödyntämään Google Analytics 4 -työkalua

Ota uusimmasta analytiikkatyökalusta kaikki tehot irti oddyn avulla

Universal Analytics päättyy 1.7.2024

Uusi Google Analytics 4 (GA4) on ollut tarjolla käyttöön syksystä 2020 lähtien. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä päivitys aiempaan versioon, Google Universal Analyticsiin (UA), vaan työkalussa on täysin uusia ominaisuuksia. Google ryhtyy poistamaan käytöstä Universal Analytics ‑palveluita ja UA:n ohjelmointirajapintoja 1.7.2024 alkaen, joten nyt on viimeinen hetki toimia. Jos et vielä ole kokonaan siirtynyt Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksien käyttäjäksi, aloita muutoksen tekeminen jo tänään Googlen siirtymisoppaan ohjeiden mukaisesti tai anna Oddyn auttaa.

Google Analytics 4 näyttää suunnan kehittymiselle ja kasvulle

Google Analytics on verkkosivujen kävijäseurantaan tarkoitettu analytiikkaohjelma. Ohjelman avulla kerätään kävijöistä erilaista tietoa liittyen heidän käyttäytymiseensä sivustolla. Kun analytiikka on hyvin määritetty, ei tarvitse enää arvailla, mitä sivustolla tapahtuu ja tehdään – analytiikka kertoo faktat. Google Analyticsin tarjoama data antaa vahvat suuntaviivat sivuston teknisen puolen, sisältöjen ja mainonnan kehittämiseen.

Mistä lähteä liikkeelle GA4:n käyttöönotossa?

Ensin työkalun avulla tulee määritellä, mitä halutaan mitata. Kannattaa tutustua tyypillisiin liiketoiminnallisiin maalipisteisiin. Mittausta suorittavien tapahtumien ja parametrien asentaminen kannattaa tehdä heti alussa ja noudattaa uusia ohjeistuksia. Sivuston määritykset auttavat hahmottamaan, mitä halutaan mitata myös tulevaisuudessa. Näin tunnistetaan kaikki ne mitattavat asiat, jotka halutaan myös Google Analytics 4:n analytiikassa huomioitavan.

Google Analytics -koulutus

Haluatko oppia lisää Google Analyticsin toiminnasta ja siitä miten hyödyntää uutta versiota? Tule koulutukseemme!

Google Analytics 4 perusteet

Koulutuksessa saat vastaukset muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten hyödyntää GA4:n analytiikkaa?
  • Mikä on GA4 rooli, kun UA poistui käytöstä?
  • Mitä GA4:n avulla voidaan tutkia ja nähdä?

 

Oddy Digital on Googlen virallinen kumppanitoimisto.

LUE AIHEESEEN LIITTYVÄT BLOGIKIRJOITUKSEMME

B2B sisällöntuotanto
B2B-yrityksille sosiaalisen median sisällöntuotanto voi olla erinomainen tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita, lisätä näkyvyyttä ja rakentaa asiantuntijastatusta. Tässä blogissa on listattu teemoja, joista B2B-yrityksen tyypillisesti kannattaa tehdä somepostauksia.
Infografiikan tärkein tavoite on selkeys, ja sen tehtävänä on selkeyttää monimutkaista viestiä. Infografiikan avulla teet datasta ymmärrettävää.
Paranna bannerimainonnan tehokkuutta A/B-testauksen avulla. Ajamalla useampaa eri mainosaineistoa samaan aikaan näet helposti erot niiden tuloksissa ja voit tehdä oikeita johtopäätöksiä tulevia aineistoja ajatellen.

Ota yhteyttä

Etsitkö huoletonta ja kokonaisvaltaista ratkaisua yrityksesi markkinointiin? Oddyn markkinointipäällikköpalvelu auttaa. Lue lisää!
Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.