Google Looker Studio

Helposti ymmärrettävien tulosten puolesta

Google Looker Studio on ilmainen ja helppokäyttöinen datan raportointityökalu. Looker Studioon voidaan tuoda dataa useasta järjestelmästä, joten se helpottaa monikanavaisen mainonnan analytiikan tulkintaa. Mainonnan tulosten lisäksi voit tutkia orgaanisen sometyösi tuloksia työkalun avulla.

Google Looker Studio (Google Data Studio) on ilmainen datan raportointityökalu. Käytännössä sen avulla voidaan seurata haluttuja asioita reaaliajassa. Looker Studio osaa yhdistää useampia tietolähteitä, esimerkiksi kaikki verkkomainonnan luvut eri kanavista, kuten SEM, Display ja Facebook. Tietolähteitä voidaan tuoda samaan näkymään helposti tulkittavassa, visuaalisessa muodossa.

Google Data Studio ei ole kuitenkaan sormia napsauttamalla pystyssä, vaan pohjatyötä on tehtävä. Google tarjoaa valmiita templaatteja omien alustojen datan visualisointiin, mutta kolmannen osapuolen datan tuonti vaatii aina manuaalista työtä.

Kun Looker Studio on perustettu, reaaliaikainen näkyvyys on helppo jakaa jokaiselle yrityksen sisällä, eikä tarvitse enää lähetellä erillisiä PDF-raportteja, ja luvut päivittyvät ja pysyvät jatkuvasti ajan tasalla.

Näe, mitä liiketoiminnassasi tapahtuu

Käytännössä Google Looker Studiossa jaetaan pääsy dashboardiin tai raporttiin. Tämä tarkoittaa sitä, että jaon saanut henkilö saa linkin dashboardiin, jossa näkyy aina tuoreimmat tiedot ja hän voi myös itse valita minkä tahansa ajanjakson tarkasteltavakseen.

Google-perheeseen kuuluvat palvelut, kuten Adwords/Ads ja Youtube sulautuvat Looker Studioon vaivattomasti. Myös useimmista BI-järjestelmistä (Business Intelligence) voidaan tuoda liiketoiminnan lukuja Looker Studioon. Lähes järjestelmästä kuin järjestelmästä voidaan viedä tietoja ensin Google Sheetsiin, josta ne voidaan tuoda Looker Studioon. Monia datalähteitä, kuten MySQL- tai BigQuery, varten on olemassa kolmannen osapuolen integraatioita. Käytännössä palvelu on siis erittäin yhteensopiva ja hyödyllinen tulosten reaaliaikaiseen tarkkailuun.

Google Looker Studio -palvelumme

Miksi Google Looker Studio?

  1. Tulkittavuus. Helposti tulkittavan ja visuaalisen dashboardin selkeys auttaa ymmärtämään dataa paremmin.
  2. Reaaliaikainen näkyvyys. Reaaliaikainen näkyvyys auttaa pysymään ajan tasalla.
  3. Raportoinnin sujuvuus. Ei enää työläitä PDF-raporttien lähetyksiä, joten väliprosessit helpottuvat.
  4. Yhdistetyt tietolähteet. Looker Studio osaa yhdistää useampia tietolähteitä, jolloin erillisten raporttien määrä vähenee.
  5. Mukautuvuus. Looker Studio on täysin räätälöitävissä toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Kiinnostuitko?

Varaa kanssamme ilmainen konsultaatioaika, niin katsotaan yhdessä, kuinka voisimme parantaa markkinointiasi.

Laura Nevasalo Oddy

Laura Nevasalo

Commercial & Client Director

Tutustu myös blogeihimme

Mikä on Threads?
Blogi

Mikä on Threads?

Metan lanseeraama uusi somealusta Threads on nyt myös Suomessa. Mistä Threadissa puhutaan, miten se otetaan käyttöön ja mitä mainostajille on luvassa? Lue blogimme, niin tiedät!

Lue lisää »
Meta-mainonnan kohdentaminen
Blogi

Meta-mainonnan kohdentaminen

Meta-mainonnan avulla voit tavoittaa halutun yleisön hienovaraisesti ja vaikuttavasti. Mutta mistä aloittaa ja miten varmistaa, että mainoksesi osuvat oikeille silmäpareille?

Lue lisää »

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille! Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Ota yhteyttä

Etsitkö huoletonta ja kokonaisvaltaista ratkaisua yrityksesi markkinointiin? Oddyn markkinointipäällikköpalvelu auttaa. Lue lisää!
Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.