Äänimainonta

Ainutlaatuista äänisuunnittelua kaikkiin medioihin

Äänimainonta tarjoaa yrityksellesi mahdollisuuden erottua massasta hiotulla äänisuunnittelulla ja toteutuksella. Räätälöimme toteutuksen tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Äänituotantoamme on kuultu osana monia valtakunnallisia mainoskampanjoita.

Äänimainonta on vetovoimaista ja herättää tunteita

Äänimainonta tarjoaa yrityksellesi mahdollisuuden herättää tunteita ja sitouttaa kohdeyleisöä, saaden sinut erottumaan visuaalisesta mainonnasta.

Ihmisen kuulo on voimakkaasti tunteisiin vaikuttava aisti. Äänimainonta mahdollistaa brändille näkyvyyttä monissa eri tilanteissa. Se on tehokas tapa tavoittaa ne kohdeyleisöt, jotka eivät välttämättä altistu perinteiselle visuaaliselle markkinoinnille.

Äänimainonta tarjoaa mahdollisuuden ottaa haltuun kaikki kuluttajan aistit, mikä tekee siitä erittäin tehokkaan markkinoinnin muodon.

Moderni äänimainonta ei rajoitu radioon

Moderni äänimainonta ei rajoitu pelkästään radioon, vaan sitä voidaan hyödyntää monipuolisesti eri markkinointikanavissa. Äänimainontaa pystytään toteuttamaan esimerkiksi äänen suoratoistopalveluissa, kuten YouTube Musicissa, Spotifyssa, sekä useilla muilla digitaalisilla audiopalvelujen alustoilla, kuten SoundCloudissa ja Bandcampissa.

Äänimainontaa on mahdollista toteuttaa laajalle ja sitoutuneelle yleisölle. Alustat tarjoavat myös mahdollisuuden kohdentaa mainontaa tarkasti ja personoida sitä.

Äänimainonta on hyvä valinta tilanteissa, joissa halutaan tavoittaa kuluttaja keskeltä arkea ruoanlaiton, siivouksen, liikunnan tai matkustamisen parista. Esimerkiksi taustalla kuuluva mainos jättää muistijäljen tai mahdollisesti herättää jopa huomion tylsien askareiden keskellä.

Äänimainonnan palvelut

Äänimainontaa voidaan toteuttaa esimerkiksi YouTube Musiciin, Spotifyyn, SoundCloudiin, Bandcampiin, Bauer Median alustoille ja kanaville, Deezeriin ja Wonderyyn.

6 syytä — Miksi hyödyntää äänimainontaa?

  1. Tavoittaa laajan kohderyhmän. Äänimainonta tavoittaa laajan yleisön myös arkiaskareiden parista. Suoratoistopalvelut tarjoavat mahdollisuuksia mainonnan kohdentamiseen, auttaen löytämään juuri oikeat kuulijat. Mainostaja on ikään kuin mukana kuluttajan koko mediapäivässä.
  2. Lisää brändin tunnistettavuutta. Äänimainonta on tehokas tapa lisätä brändin tunnistettavuutta. Uniikit äänimaisemat, musiikki ja spiikki laadukkaasti toteutettuna mainoksena tarjoaa keinon jäädä kuulijan mieleen. Erotut myös kilpailijoista.
  3. Soveltuu moneen. Äänisisältöjä voi kuluttaa ”kädet vapaana” erilaisissa arjen tilanteissa, kuten liikkuessa, ruokaa laittaessa tai kotiaskareita tehdessä. Äänimainonnan avulla kuluttaja saadaan tavoitettua eri elämäntilanteista.
  4. Mitattavaa ja seurattavissa. Alustat tarjoavat mittareita ja analytiikkaa, jonka avulla saadaan tietoa mainonnan toimivuudesta. Analytiikan pohjalta kampanjoita pystytään optimoimaan tulosten parantamiseksi.
  5. Antaa tilaa luovuudelle. Brändin tai tuotteen tarinaa voidaan kertoa monipuolisesti äänimainonnan avulla. Hyvin toteutettu äänimainos luo parhaimmillaan vahvan tunneperäisen yhteyden kuulijoihin. Huomion herättävä äänimainos esimerkiksi musiikin suoratoistopalveluissa muistetaan varmasti.
  6. Monikanavaisuus on valttia. Äänimainonta täydentää muuta markkinointia ja lisää esimerkiksi kampanjoiden muistettavuutta. Yhteneväisyydestä on iso etu muistijäljen luomisessa.

Kiinnostuitko?

Varaa kanssamme ilmainen konsultaatioaika, niin katsotaan yhdessä, kuinka voisimme parantaa markkinointiasi.

Laura Nevasalo Oddy

Laura Nevasalo

Commercial & Client Director

Tutustu myös blogeihimme

Mikä on Threads?
Blogi

Mikä on Threads?

Metan lanseeraama uusi somealusta Threads on nyt myös Suomessa. Mistä Threadissa puhutaan, miten se otetaan käyttöön ja mitä mainostajille on luvassa? Lue blogimme, niin tiedät!

Lue lisää »
Meta-mainonnan kohdentaminen
Blogi

Meta-mainonnan kohdentaminen

Meta-mainonnan avulla voit tavoittaa halutun yleisön hienovaraisesti ja vaikuttavasti. Mutta mistä aloittaa ja miten varmistaa, että mainoksesi osuvat oikeille silmäpareille?

Lue lisää »

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille! Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Ota yhteyttä

Etsitkö huoletonta ja kokonaisvaltaista ratkaisua yrityksesi markkinointiin? Oddyn markkinointipäällikköpalvelu auttaa. Lue lisää!
Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.