5 syytä miksi yrityksen kannattaa tehdä Facebook-mainontaa

LUE VIISI SYYTÄ, MIKSI FACEBOOK-MAINONTA KANNATTAA OTTAA OSAKSI SINUNKIN YRITYKSESI MARKKINOINNIN KOKONAISUUTTA

5 syytä miksi yrityksen kannattaa tehdä Facebook-mainontaa

Facebook-mainonta kantaa pitkälle

Facebookin tavoittavuus markkinointikanavana on omaa luokkaansa ja myös sen mainontatyökalujen monipuolisuus poikkeaa vertailussa edukseen.

Vaikka nuoremmat kohderyhmät kenties ovat viime vuosina siirtyneet suosimaan muita alustoja, on Facebook edelleen laajojen ikäryhmien somekäytössä selkeä ykköskanava ja siten tärkeä tiedonvälitysväylä ostohaluisille ja maksukykyisille asiakkaille.

Tässä viisi syytä, miksi sinunkin yrityksesi kannattaa viimeistään nyt ottaa Facebook osaksi markkinointia, jollei se sitä vielä ole.

1. Facebook-mainonnan tavoittavuus on laaja

Facebookia käyttää lähes kolme miljoonaa suomalaista, ja siitä on muodostunut tärkeä osa monen elämää ja arkea. Facebookin kautta tavoitat kohderyhmäsi useita kertoja päivässä – juuri niissä arjen tilanteissa, joissa haluatkin päästä näkyviin.

2. Facebook-mainonta on mitattavaa

Facebook-mainonnan avulla voit saavuttaa tavoitteesi selkeitä mittareita seuraten. Haluatko kasvattaa brändisi, tuotteesi tai palvelusi tunnettuutta, videoidesi katselukertoja tai verkkosivujesi liikennettä?

Ennen mainonnan aloittamista kannattaa tehdä selväksi, mitä haluat mainonnan avulla saavuttaa. Onko toiveenasi saada esimerkiksi yhteydenottoja tai myyntiä verkkokaupassasi? Kun konversiot ja tavoitteet ovat kirkkaana mielessä, Facebook-mainonta voidaan optimoida niiden saavuttamiseksi.

3. Facebook-mainonnan kohdennusmahdollisuudet ovat tehokkaat

Facebook-mainonnan avulla tavoitat haluamasi kohderyhmän. Voit kohdentaa mainontaa demografisten tietojen, kiinnostuksen kohteiden sekä käyttäytymisen mukaan.

Voit myös tehdä niin sanottuja retargeting- ja look-a-like -yleisöjä. Retargeting-yleisö puolestaan koostuu henkilöistä, jotka ovat vierailleet verkkosivullasi. Facebook pystyy tunnistamaan heidät tietyin kriteerein ja voit muistuttaa heitä tuotteestasi tai palvelustasi mainonnan keinoin. Look-a-like, eli samankaltaisuuteen perustuva yleisö puolestaan koostuu ihmisistä, jotka muistuttavat verkkosivusi kävijöitä, Facebook-sivusi tykkääjiä tai jo konvertoituneita henkilöitä. Kun kohdennat mainonnan oikein, se tuntuu henkilökohtaisemmalta ja lisää todennäköisyyttä mainoksen klikkaamiselle.

Voit myös valita mainospaikat kohderyhmäsi käyttäytymisen mukaan. Selaako kohderyhmäsi Facebook-feediä, vai katsovatko he pelkät storyt? Facebook-mainonnalla tavoitat helposti myös Messengerin ja Marketplacen käyttäjät sekä videoiden katsojat. Kertyneen datan perusteella näet, miltä mainospaikoilta he klikkaavat mainosta eniten.

4. Facebookin mainosmuodot ovat monipuolisia

Facebookissa on saatavilla erilaisia mainosmuotoja, kuten yksittäiset kuvat, kuvakarusellit, videot, storyt ja reelsit. Voit myös mainostaa orgaanisen Facebook-kanavasi julkaisuja. Voit helposti testata, mikä mainostyyppi ja millaiset mainospaikat toimivat parhaiten juuri sinun kohderyhmällesi.

Kuvien ja videoiden lisäksi voit kertoa tarkemmin brändistäsi, tuotteestasi tai palvelustasi mainoksen kuvauksessa ja otsikoissa. Erilaisten tekstivariaatioiden avulla on mahdollista tehdä tehokasta testausta mainosten toimivuudesta kohderyhmäsi keskuudessa.

5. Facebook-mainonta on skaalautuvaa ja joustavaa

Mainonnan Facebookissa voi aloittaa yllättävän pienellä budjetilla. Facebook mainontakanavana sopii yhtä lailla sekä pienyritysten että suurempien toimijoiden käyttöön.
Yritysten mainontabudjetit vaihtelevat laajalla skaalalla satojen, tuhansien ja satojentuhansien eurojen välillä. Jos kysymys on hyvin pienestä mainostajasta, jopa joidenkin satojen eurojen budjetti riittää alkuun pääsemiseen. Facebook-mainonnan kustannukset ovat helposti hallittavissa, ja kevyen alun jälkeen budjettia voi skaalata tehokkaasti suuremmaksi.

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä artikkelin kirjoittaneeseen ammattilaiseen.

Heta Laajalahti Oddy Digital

Heta Laajalahti

Digital Marketing Specialist

Tutustu myös blogeihimme aiheesta

Kolme syytä, miksi sometyön ulkoistaminen kannattaa

Mietitkö somen ulkoistamista ammattilaisille? Tutustu kolmeen syyhyn, miksi ja milloin sosiaalisen median ulkoistaminen kannattaa.

Somestrategian tavoitteet

Myös some tarvitsee oman strategian, mutta miten luoda hyvä somestrategia? Tutustu somestrategian tavoitteisiin ja onnistuneen strategian luomiseen.
Millainen sisältö toimii Tiktokissa?

Millainen sisältö toimii TikTokissa?

Millainen sisältö TikTokissa toimii? Keräsimme luettavaksesi yhdeksän asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon suositulle somealustalle sisältöjä
Henkilöbrändäys & LinkedIn-profiilin erottuvuus

Henkilöbrändäys ja LinkedIn-profiilin erottuvuus

8 käytännön vinkkiä, kuinka tehostat LinkedIn-profiilisi erottuvuutta ja brändäät itseäsi. Lue vinkit ja erotu eduksesi!
Millainen sisältö pärjää somessa? 10 vinkkiä yrityksen somesisältöihin

Millainen sisältö toimii somessa?

Kuulostaako tutulta tilanteelta: yrityksen sometilit ovat olleet taas pitkään hiljaa ja pitäisi julkaista jotakin sisältöä, mutta et tiedä mitä? Lue vinkkimme suosituista somen postaustyypeistä ja nappaa parhaat ideat toteutukseen.

TikTok – mistä siinä on kyse?

TikTok on videomuotoinen sosiaalinen media, jonka sisältö koostuu lyhyistä pystysuuntaisista videoista. Huumori, transitiot ja trendit ovat TikTokin ydintä.

Ota yhteyttä

Etsitkö huoletonta ja kokonaisvaltaista ratkaisua yrityksesi markkinointiin? Oddyn markkinointipäällikköpalvelu auttaa. Lue lisää!
Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.