Facebook-mainonta

Facebook-mainonnan avulla saat viestisi näkyviin sosiaalisessa mediassa

Facebook-mainonta auttaa taistelemaan feedien loputtomaan sisältömereen hautautumista vastaan. Saat viestisi näkyville oikeiden ihmisten ruuduille, juuri oikeaan aikaan.

Facebook on Suomen suosituin sosiaalisen median kanava, jota käyttää lähes 3 miljoonaa suomalaista. Maailmanlaajuisesti Facebookia käyttää miltein 3 miljardia ihmistä.

Facebookissa mainostaminen on kustannustehokasta, joustavaa ja hyvin kohdennettavaa. Oikein toteutettuna Facebook-mainonta tavoittaa erinomaisesti ja juuri toivotut kohdeyleisöt. Kuva- ja videomainokset ilmestyvät halutun käyttäjän uutisfeedin sekaan sponsoroituina julkaisuina tai Stories-mainoksina. Suosittuja ovat myös kaupallinen yhteistyö -tyyppiset julkaisut esimerkiksi vaikuttajien kanssa.

Uudelleenkohdentamista eli remarketing-mainontaa voidaan toteuttaa helposti Facebook-mainonnassa. Tämä tarkoittaa sitä, että tunnistettavan kävijän käydessä esimerkiksi liiketoimintasi verkkosivustolla hänelle voidaan kohdentaa mainontaa ikään kuin muistutuksena olemassaolostasi.

Yritystili tarvitsee mainontaa näkyäkseen

Nykyään yritystilillä mainostaminen on lähes välttämätöntä, mikäli haluaa laajempaa näkyvyyttä Facebookissa, sillä yritystilien tilapäivitysten orgaanista näkyvyyttä on rajoitettu vahvasti. Mainostamalla algoritmit huomioivat sinut huomattavasti paremmin.

Facebook-mainonnan palvelumme

10 syytä — Miksi mainostaa Facebookissa?

  1. Erittäin suosittu ja tavoittava kanava. Facebookin kautta tavoitat kohderyhmät halutessasi useita kertoja päivässä useissa eri tilanteissa. 3 miljoonaa kotimaista käyttäjää takaa, että viestisi saadaan parhaimmillaan myös laajalle yleisölle.
  2. Meta on rajoittanut yritysten orgaanista näkyvyyttä. Maksuton näkyvyys Facebookissa  ei tavoita kohderyhmää samalla tavalla kuin ennen. Facebook-mainonta on välttämätöntä uusien ja vanhojen kohdeyleisöjen tavoittamiseksi.
  3. Erittäin hyvät kohdennusmahdollisuudet, erityisesti demografisten tietojen osalta. Facebook-mainonta koetaan oikein kohdennettuna henkilökohtaisemmaksi kuin perinteinen bannerimainonta.
  4. Erilaisia mainosmuotoja. Mainospaikat valittavissa kohderyhmän käyttäytymisen mukaan.  Facebook on myös tehokas videomainonnan kanava. Vaihtoehtoja Facebook-videomainontaan on useita: Reels- ja Stories-mainonta, Facebook Watch, karusellimainosformaatit jne.
  5. Soveltuu erilaisiin tarpeisiin. Mainonnan tavoitteeksi voi asettaa tavoittavuuden, videoiden katselumäärän, konversioiden määrän lisäämisen tai vaikkapa osallistujien hankkiminen tapahtumaa varten.
  6. Kustannustehokas klikkihinnoittelu. Halutessasi mainosnäytöt ovat täysin ilmaisia – maksat ainoastaan klikkauksista.
  7. Skaalautuvaa ja joustavaa. Facebook-mainontaa voi tehdä pienellä tai isommalla budjetilla.
  8. Mainonta on hyvin mitattavaa. Mainonnan vaikutus on mahdollista mitata aina konversioon saakka.
  9. Mainosmateriaalit on helppo tuottaa. Facebook-mainokseen tarvitaan vain kuva, otsikko ja lyhyt tekstipätkä.
  10. Vaikutus SEO:on. Sosiaalinen media vaikuttaa myös sivustosi orgaaniseen hakukonelöydettävyyteen (SEO).

Facebook-mainonnan hinta

Facebook-mainonta on hinnaltaan edullista, ja mainostaessa on mahdollista maksaa ainoastaan mainoksen klikkauksista. Yhden klikkauksen hinta vaihtelee tuotteen, toimialan ja mainostusmaan mukaan.

Kannattaa tehdä hyvä ja kohderyhmään uppoava mainos, niin mainonnan hinta laskee: mitä useampi mainoksen nähneistä mainosta klikkaa, sitä alhaisempi on yhden klikkauksen hinta. Facebook-mainonta hinnoitellaan huutokauppaperiaatteella. Keskimäärin Suomessa voi varautua maksamaan muutaman kymmenen senttiä yhdestä klikkauksesta. Mainostettaessa ulkomailla, hinnat ovat yleensä Suomea alhaisempia, sillä kohdeyleisötkin ovat suurempia.

Facebookiin saa rakennettua tavoitteidesi mukaan erilaisia kampanjatyyppejä, joiden hinnoittelumallit vaihtelevat. Hinnoittelustrategiaksi voi valita reach, jolloin haetaan mahdollisimman laajaa peittoa kohderyhmässä, tai traffic, jolloin haetaan vahvemmin klikkauksia ja sivustokävijöitä tai engagement, jolloin haetaan postauksille tykkäyksiä ja kommentteja.

Kiinnostuitko?

Varaa kanssamme ilmainen konsultaatioaika, niin katsotaan yhdessä, kuinka voisimme parantaa markkinointiasi.

Laura Nevasalo Oddy

Laura Nevasalo

Commercial & Client Director

Tutustu myös blogeihimme

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille! Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Ota yhteyttä

Etsitkö huoletonta ja kokonaisvaltaista ratkaisua yrityksesi markkinointiin? Oddyn markkinointipäällikköpalvelu auttaa. Lue lisää!
Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.