Videomainonta

Videomainonta vaikuttaa ja herättää tunteita

Internetin useiden eri striimaus- ja televisiopalvelujen alustoilla sekä televisiossa mainostaminen on tehokas brändimainonnan muoto, jota voidaan toteuttaa myös taktisena mainontana. Videon avulla saat näkyvyyttä brändillesi sekä lisäät sen tunnistettavuutta ja muistettavuutta.

Videomainonta on muuttanut digiin

Videomainonta on voimakkaasti vaikuttavaa mainontaa, joka tarjoaa katsojalle mahdollisuuden henkilökohtaisen merkityksen luomiseen. Hyvät videomainokset luovat pitkäaikaisia asiakassuhteita ja auttavat brändiä pysymään muistissa pitkään.

Internetin striimaus- ja NettiTV-palvelujen erilaiset mainosformaatit tarjoavat mainostajalle useita uudenlaisia tapoja lähestyä videomainontaa televisiopalveluissa. Online-videomainonta on myös kustannustehokasta. Klassiset pidemmät videomainokset ovat muistettavia ja vetovoimaisia, mutta maksavat huomattavasti enemmän kuin digitaaliseen mainontaan tarkoitetut tekstirikkaat lyhyet näyttövideot, lyhyemmät tuotannot ja animaatiot.

YouTube-videomainontaan nähden muilla alustoilla tapahtuva videomainonta eroaa siitä toiminnallisuuksillaan, kohdentamisen mahdollisuuksillaan ja analytiikan työkalujen myötä. YouTube-mainokset ovat usein lyhyempiä ja ne suunnitellaan erityisesti digitaaliseen ympäristöön, ja videomainonta puolestaan tarjoaa joustavammin vaihtoehtoja sekä mainosvideon pituuteen että alustaan.

Online-videomainonta tavoittaa kohderyhmäsi hienostuneesti

Videomainonnan toteutus kaipaa asiantuntevaa otetta. Mainostajan on tärkeää ymmärtää brändiä, sen tuotteita ja palveluita sekä tavoiteltuja kohdeyleisöjä. Mainontaa voidaan täsmäkohdentaa eli suunnata tietyille kohderyhmille esimerkiksi demografian, laitteen, kiinnostuksen kohteiden ja käyttäytymisen perusteella. Näin mainokset saadaan näkymään juuri heille, jotka suurimmalla todennäköisyydellä ovat kiinnostuneita mainostettavasta asiasta.

Online-videomainontaa voi tehdä YouTuben lisäksi muissa videoverkostoissa, kuten Facebookissa, AVOD-malliin (Advertising Video On Demand) perustuvissa suoratoistopalveluissa, kuten Ruutu+ ja MTV Katsomon, yhteydessä. Monet muut videoverkostot ja sosiaalisen median alustat tarjoavat videomainospaikkoja. Lisäksi mainontaa voidaan toteuttaa esimerkiksi älytelevisioille.

Videomainonnan palvelumme

Meillä on paljon kokemusta digitaalisesta videomarkkinoinnista. Saat meiltä avun niin pieniin kuin isoihin videomainonnan osa-alueisiin.

Videomainonnan hinta

Eri alustoilla on erilaiset hinnoittelupolitiikat, mutta useat alustat veloittavat vain, jos video katsotaan loppuun asti, vähintään 30 sekuntia tai mainosta klikataan.

Suomessa YouTuben CPV (Cost Per View) maksaa 0,01-0,20€ riippuen paljon muun muassa kohdennuksista.

Online videomainontaan on erilaisia vaihtoehtoja. Esimerkiksi MTV Spotti tarjoaa erilaisia paketteja mainontaan. Alueellinen (ei Uudenmaan alueen) mainosnäyttöjen paketti, joka sisältää arviolta noin 20 mainosnäyttöä MTV3-kanavalla ja Katsomossa maksaa halvimmillaan 400 € – 3500 € alueesta riippuen.

Videomainonnan lopullinen hinta muodostuu  toivotusta mainosformaatista, materiaali- ja videotuotannosta, näyttöpaikoista ja mainonnan tekniseen toteuttamiseen kuluvasta ajasta. Internetin striimauspalveluissa ja mainospohjaisissa verkkopalveluissa on usein kustannustehokkainta mainostaa pienemmän skaalan tuotteita tai palveluita.

6 syytä — Miksi videomainonta?

  1. Herätä tunteita ja vaikuta. Videomainonta on voimakkaasti tunteita herättävä mainosmuoto. Visuaaliset elementit, ääni ja tarinankertoja auttavat katsojaa muodostamaan mielikuvan itsenäisesti, joka parantaa mainoksen muistettavuutta.
  2. Tarkemmat kohdentamismahdollisuudet ja personoidut viestit. Instream-videomainontaan on monipuoliset ja tarkat kohdennusmahdollisuudet ja useita mainosmuotoja. Voit välittää viestin myös lyhyemmällä videotuotannolla ja kohdentaa sen juuri oikeille yleisöille.
  3. Kasvattaa bränditietoisuutta. Videomainonnan avulla brändi jää ihmisten mieleen. Kampanjan ja ydinsanoman toistuminen kaikissa kanavissa parantaa sen muistettavuutta huomattavasti. Suosituissa palveluissa, kuten YouTubessa, on erittäin laaja potentiaalinen ostajayleisö tuotteillesi.
  4. Kustannustehokkuus ja mitattavuus. Striimauspalveluissa mainostaminen on parhaimmillaan erittäin kustannustehokasta, etenkin jos hinnoittelu perustuu videon pidempään katsomisaikaan tai mainoksen klikkaamiseen. Analytiikan monipuoliset työkalut tarjoavat markkinoijalle tietoa kampanjan tehokkuudesta ja auttavat heitä optimoimaan sitä paremmaksi.
  5. Sitouttaa ja kannustaa interaktioon. Videoilla voidaan kiinnittää katsojan huomio huomattavasti muuta mainontaa tehokkaammin. Online-mainosvideot kannustavat usein interaktioon, kuten klikkaamaan linkkiä, kommentoimaan, jakamaan tai seuraamaan, joka tarjoaa mahdollisuuden luoda vankempi yhteys kohdeyleisöjen kanssa.
  6. Skaalautuvuus ja monimuotoisuus. Online-videomainonta tarjoaa joustavuutta niin sisällön muodon, pituuden kuin tyylin suhteen. Mainostajalle tämä tarkoittaa mahdollisuutta kokeilla erilaisia formaatteja, kuten tekstipohjaisia informaatiorikkaita mainosvideoita, tuote-esittelyjä tai taiteellisempaa tarinankerrontaa hyödyntävää videota tai animaatiota. Samalla saadaan tietoa mainonnan optimaalisesta lähestymistavasta.

Kiinnostuitko?

Varaa kanssamme ilmainen konsultaatioaika, niin katsotaan yhdessä, kuinka voisimme parantaa markkinointiasi.

Laura Nevasalo Oddy

Laura Nevasalo

Commercial & Client Director

Tutustu myös blogeihimme

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille! Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Ota yhteyttä

Etsitkö huoletonta ja kokonaisvaltaista ratkaisua yrityksesi markkinointiin? Oddyn markkinointipäällikköpalvelu auttaa. Lue lisää!
Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.