Animaatio tuo lisää vetovoimaa markkinointiin

Animaatio on tehokas keino useiden erilaisten viestien esiintuomiseksi. Tutustu animaation mahdollisuuksiin!

16.5.2023
Animaatio markkinointi

Onhan animaatio hyödynnettynä markkinoinnissanne? Animaation avulla saa aikaan omaperäistä jälkeä, ja hyvin tehty animaatio onnistuu usein kaappaamaan huomion paremmin kuin moni muu digitaalisen markkinoinnin formaatti. Animaation avulla voidaan selittää auki jopa abstrakteja ja vaikeita asioita sekä visuaalisten elementtien ja efektien avulla myös itse viesti on eläväisempi. Animaatiolla voidaankin herättää tehokkaasti tunteita, ja yhdistettynä kiinnostavaan tarinaan tai informaatioon animaatiot myös vetoavat yleensä erittäin hyvin erilaisiin kohdeyleisöihin. 

Miksi animaatio?

Animaatio on omaperäinen, hauska ja monikäyttöinen tapa tuoda yrityksesi viesti selkeästi esille. Animaatio tarjoaa rajattomasti mahdollisuuksia, joissa vain mielikuvitus on rajana. 

Animaatioiden visuaalinen tyyli on muokattavissa kohderyhmien mukaisesti ja animaatioissa on myös helppo hyödyntää yrityksen visuaalista ilmettä. Oikeaan paikkaan tuotettu animaatiovideo tukee yrityksen myyntiä ja lisää tehokkaasti tunnettavuutta. Animaatiot skaalautuvat helposti ja kustannustehokkaasti eri kokoihin ja alustoille.

Mihin animaatio sopii?

Animaatio on erinomainen tapa kertoa vaikeita ja monimutkaisia kokonaisuuksia selkeästi. Animaatio sopii hyvin esimerkiksi yrityksen tai tuotteen esittelyyn, palvelukuvauksiin, tapahtumamainoksiin ja myös sisäiseen viestintään. Informatiiviseen viestintään animaatiot ovat ehdottoman suosittuja, sillä sekä kuvan että tekstin avulla voidaan selittää asiat auki kattavasti.  Animaatioita voidaan hyödyntää lähes kaikessa digitaalisessa markkinoinnissa aina sosiaalisesta mediasta mainontaan, verkkosivustoille ja yritysten omiin presentaatioihin. 

Animoiduilla bannereilla ja logoilla luodaan dynaamisempaa viestiä kuin still-kuvilla. Liikkuva kuva on näyttävä ja kiinnittää katsojan huomion, ja animaation avulla voidaan välittää erilaisia tunnetiloja pelkkää tekstiä paremmin. Animaation avulla voi kiteyttää runsaasti asiaa muutamaan sekuntiin, jolloin jopa monimutkaisista asioista saadaan selkeitä, yksinkertaisia ja havainnollistettavia. Lisäksi animaation avulla brändin visuaalinen ilme saadaan tuotua kokonaisvaltaisesti mukaan, joten animaatio on omiaan etenkin bränditietoisuuden kasvattamiseen. 

Mille alustoille animaatio kannattaa tehdä?

Animaatiot toimivat erinomaisesti etenkin sosiaalisessa mediassa. Sosiaalisen median feediä selaava potentiaalinen asiakas on helpompi saada pysäytettyä hauskalla ja liikkuvalla animoidulla sisällöllä kuin pelkällä tekstillä tai still-kuvalla. Tilastojen mukaan animaatioilla on myös sosiaalisessa mediassa korkeampi jakamisaste, sillä ne ovat usein viihdyttäviä ja trendikkäitä. 

Animaatiot toimivat hyvin myös muilla alustoilla, kuten verkkosivustoilla ja videotoistopalveluissa. Mitään varsinaista rajoitusta animaation hyödyntämiseen alustakohtaisesti ei ole. 

Soveltuvat alustat: Verkkosivustot, YouTube, Facebook, Instagram, LinkedIn, Tiktok yms.

Mitä animaatio maksaa?

Animaation avulla viesti on mahdollista välittää kustannustehokkaasti ja vakuuttavasti. Videotuotantoon verrattuna kustannuksissa säästytään mm. kuvauspaikkojen etsimiseltä ja vuokraamiselta, ja säästöä esiintyy myös logistiikassa ja näyttelijäkuluissa.

Käsikirjoitus ja animaation visuaalinen ilme vaikuttavat työn määrään ja täten myös kustannuksiin. Animaation hinta koostuukin nimenomaan pituuden, tyylin ja animoitavien elementtien mukaan. Mitä yksityiskohtaisempi tyyli ja enemmän animoitavia elementtejä, sitä enemmän työstöön kuluu aikaa. 

Oletko jo kokeillut animaatiota sosiaalisessa mediassa tai muualla? Pyydä meiltä tarjous tunnettavuuttasi kasvattavalle animaatiolle!

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä artikkelin kirjoittaneeseen asiantuntijaan!

Graafisen suunnittelun asiantuntija Nina Kaartinen

Nina Kaartinen
Graphic Designer

Tutustu myös muihin blogeihimme

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme