Hakukoneoptimointi (SEO)

Hakukoneoptimointi lisää liikennettä verkkosivustollesi

Mitä hakukoneoptimointi eli SEO on? Hakukoneoptimointi on tehokas tapa parantaa orgaanista näkyvyyttä hakukoneissa. Hyvin hakukoneoptimoidulla sisällöllä löydyt paremmin hakukoneissa.

Tiesitkö, että harva ihminen klikkaa Googlen hakutuloksia ensimmäisiä sivuja pidemmälle? Useimmiten etsijän todennäköisin valinta on ensimmäisten hakutulosten joukossa.

Hakukoneoptimointi (SEO = Search Engine Optimization) on orgaanisen näkyvyyden parantamista hakukoneissa. Hakukoneoptimoinnissa pyritään saamaan verkkosivustosi hakutuloksissa mahdollisimman korkealle käyttämättä maksettua mainontaa.

Tämä tehdään optimoimalla sivusto vastaamaan tuotettasi tai palvelujasi kuvaavilla hakusanoilla ja hakulauseilla tehtyjä hakuja parhaalla mahdollisella tavalla. Hakusanat ja hakulauseet ovat niitä termejä, joita ihmiset kirjoittavat Googlen hakukenttään etsiessään tietoa. Hakukoneiden algoritmit muuttuvat aika-ajoin, joten jatkuvan SEO-työn avulla varmistetaan, että verkkosivuston orgaaninen hakukonelöydettävyys on ajan tasalla.

Hakukoneissa näkyvyyttä voi parantaa myös hakusanamainonnan (SEM = Search Engine Marketing) keinoin. Hakukoneoptimointi tukee maksettua hakusanamainontaa erinomaisesti.

Hakukoneoptimointi luo vakaan pohjan sisällön ja verkkopalvelun suunnitteluun

Hakukoneoptimointi perustuu sekä sivuston sisällön että teknisen toteutuksen huomioimiseen. Hakukoneet nostavat parhaille sijoituksille sivustot, joista käyttäjät pitävät, ja joilla on tarjota laadukasta sisältöä. Sivuston on oltava myös teknisesti oikeaoppisesti ja turvallisesti rakennettu. SEO-työ on jatkuvaa ja pitkäjänteistä tekemistä.

Verkkopalvelu on suunniteltava, toteutettava ja ylläpidettävä siten, että hakukoneet löytävät palvelun mahdollisimman tehokkaasti ja osaavat lukea sivuston sisältöä tehokkaasti. Tärkeintä kuitenkin on käyttäjäystävällinen ja aidosti hyvä sisältö, johon tärkeät avainsanat ovat luonnollisesti upotettuina. Sivustoa ei optimoida hakukoneita varten, vaan ensisijaisesti käyttäjiä varten. Tämän balanssin säilyttäminen on hyvän SEO-työn avain.

Tutustu hakukoneoptimoinnin saloihin

Voit tutustua SEO:on tarkemmin esimerkiksi Googlen omassa oppaassa. Joitain hakukoneoptimoinnin työkaluja ovat esimerkiksi ilmainen Google Trends sekä maksullinen Semrush.

Hakukoneoptimoinnin palvelut

Etkö löydät toivomaasi palvelua listastamme? Kysy myös räätälöityjä kokonaisuuksia.

Sisällöllinen analyysi

Nykytilan sisällöllinen analysointi ja toimenpide-ehdotukset. Sisällön SEO-analyysi keskittyy verkkosivuston sisällön laadun, relevanssin ja rakenteen analysointiin. Tähän sisältyy avainsanojen käytön, luettavuuden, sitoutumisen ja yleisen yhteensopivuuden arviointi. Sisällöllinen analyysi auttaa luomaan kohdeyleisölle vetovoimaista sisältöä ja optimoimaan sitä, parantaen samalla hakutuloksissa sijoittumista ja lisäten orgaanista liikennettä.

Tekninen analyysi

Teknisen hakukoneoptimoinnin toimenpiteet lisäävät sivuston löydettävyyttä ja parantavat käytettävyyttä ja latausnopeutta. Teknistä ja sisällöllistä analyysia tehdessä saat tarkan listauksen siitä, mitä sinun tulisi tehdä parantaaksesi sivuston löydettävyyttä. Analyysi löytää kaikki rikkinäiset linkit, vääränlaiset otsikoinnit ja muut puuttuvat seikat. Ammattilaisten avustuksella saat tarkat toimenpide-ehdotukset ja raportin myös selkokielellä, jotta tiedät varmasti, mitä sinun tulisi tavoitella löydettävyyttäsi parantaessa.

Sisällöllinen ja tekninen analyysi saatavilla myös kattavana yhteispakettina.

SEO-strategia

Hakukoneoptimointistrategian avulla määritetään suuntaviivat ja painopistealueet yrityksen verkko- ja hakukonenäkyvyyttä parantaville toimenpiteille. Hakukoneoptimointistrategia tukee pitkäaikaista kehitystä ja yrityksen tavoitteita, samalla kun se tähtää parantamaan sivuston löydettävyyttä.

Hakukoneoptimointistrategian avulla kohdennetaan olennaiset tekijät, kuten avainsanat, paikallinen näkyvyys ja teknisen toimivuus, jotta yrityksen verkkosivusto saavuttaisi korkeamman sijoituksen hakutuloksissa. Strategiassa painotetaan sisällön rikkauden merkitystä ja käyttäjäystävällisyyttä, mikä parantaa verkkosivuston käyttökokemusta.

Onnistunut SEO-strategia tuo säännöllisesti lisää kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita yrityksesi verkkosivustolle. Se auttaa sinua myös ymmärtämään asiakkaiden tarpeita ja seuraamaan markkinoiden muutoksia, jotta markkinointistrategiaa voidaan jatkuvasti päivittää ja optimoida.

Avainsana-analyysit

Palveluissamme on myös avainsana-analyysit, joko erillisenä tai osana kokonaisvaltaista SEO-työtä. Avainsanatutkimuksen avulla saadaan selvitettyä yritykselle juuri ne hakusanat, jotka tuovat liikennettä sivustolle.

Sisällöllinen hakukoneoptimointi

Sisällöllinen hakukoneoptimointi pohjautuu avainsanatutkimukseen, jonka avulla saadaan selville kullekin yritykselle optimaalisimmat hakusanat. Näitä hakusanoja hyödyntämällä sivustolle saadaan ohjattua liikennettä hakukoneista.

Eri avainsanoilla on erilainen löydettävyys, joka paljastuu erilaisten analytiikan työkalujen avulla. Parhaan hakukonelöydettävyyden saavuttavilla teksteillä on tietty pituussuositus (n. 300-500 merkkiä), mutta kilpailtujen avainsanojen kohdalla vielä pidemmät tekstit toimivat parhaiten (jopa 1000 merkkiä).

Sisältöä toteuttaessa avainsanoja hyödynnetään tai niitä ripotellaan taktisesti jo olemassa oleviin sisältöihin. Parhaiden tulosten saamiseksi on tärkeää, että sisältöä on tarpeeksi ja avainsanoja hyödynnetään oikein.

Sisällön tekninen hakukoneoptimointi sisältää erilaisia toimenpiteitä, esimerkiksi sivuston otsikkoihin, metakuvaukseen, linkityksiin ja XML-sivustokarttaan liittyen.

SEO-artikkelituotanto

SEO-blogiartikkelit ovat erinomainen keino nostaa erilaisia avainsanoja tai tuotteita hakukoneiden ulottuville. Hakukoneoptimoidut blogiartikkelit nostavat sivuston yleistä löydettävyyttä ja auttavat liiketoimintaasi löytämään balanssia tärkeimpien avainsanojen välillä.

Ammattilaisten tuottamana blogiartikkelit ovat varmasti hakukoneiden mieleen ja auttavat samalla esittelemään toivottuja aiheita laadukkaasti. Hakukoneoptimoidut blogiartikkeleissa on mahdollista hyödyntää myös pienemmän liikenteen hakusanoja, kuten kysymyksiä, joita ostoaikeissa olevat ihmiset käyttävät tietoa etsiessään.

SEO-koulutukset

Kiinnostaako hakukoneoptimoinnin maailma? Oddyn ammattilaiset opastavat sinut ja henkilöstösi hakukoneoptimoinnin työkaluihin, periaatteisiin ja toimenpiteiden toteuttamisen juurelle. Kurssivalikoimastamme löydät sisällöllisen SEO:n perusteet -kurssin, mutta räätälöimme sinulle mielellämme myös omanlaisesi koulutuspaketin.

10 syytä — Miksi panostaa hakukonelöydettävyyteen?

  1. Ole helposti löydettävissä. 75 % kuluttajista eivät koskaan mene hakukoneen toiselle sivulle. On siis todella tärkeää listautua ensimmäisen sivun kärkituloksiin.
  2. Vaikuta ostopäätökseen. Ihmiset löytävät tuotteesi, palvelusi ja brändisi verkosta. Yli 80 % käyttäjistä hakee tuotetta hakukoneesta ennen ostoa. Haluat varmasti tuotteesi ja yrityksesi löytyvän tässä vaiheessa.
  3. Vaikuta sivustokävijöiden laadukkuuteen. Sivustollesi tulee enemmän oikeita asiakkaita. Hakukoneoptimoinnin toimenpiteillä on yleisesti erittäin hyvä ROI, sillä käyttäjä on tuotetta/palvelua hakiessaan jo pitkällä ostoputkessa.
  4. Vaikuta käyttökokemuksen parantumiseen. Hakukoneoptimointi ei tuo pelkästään hakukonenäkyvyyttä. Samalla kehität sivustoa ja palveluitasi, luot oikeanlaista sisältöä ja tunnet paremmin kohderyhmäsi.
  5. Opi tuntemaan asiakkaasi. Hakukoneoptimoinnin kautta voidaan selvittää, mistä tuotteista ja palveluista kuluttajat ovat eniten kiinnostuneet.
  6. Kehitä tarjoamaasi. Hakukoneoptimoinnin kautta voidaan selvittää osa-alueita, jotka ovat nykypäivänä trendikkäitä, joita kuluttaja etsii, mutta jotka ei ole tarpeeksi näkyvissä verkkosivuillasi tai puuttuvat kokonaan.
  7. Ole mukana kilpailussa. Kilpailijasikin panostaa hakukoneoptimointiin, älä jää heidän jalkoihin.
  8. SEO ja SEM tukevat toisiaan. Kun SEO on kunnossa, hakukonemainonnasta tulee tehokkaampaa ja edullisempaa, ja mainokset saavat paremman näkyvyyden.
  9. Kustannustehokkuus. Hakukoneoptimoinnin tulokset ovat pitkäkestoisia, joten hakukoneoptimointi on kustannustehokasta.
  10. Pitkäjänteisyys on tärkeää. SEO-työ vie aikaa ja työn tuloksia näkee usein vasta pidemmän ajan kuluttua.

Tutustu myös blogeihimme

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille! Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Ota yhteyttä

Etsitkö huoletonta ja kokonaisvaltaista ratkaisua yrityksesi markkinointiin? Oddyn markkinointipäällikköpalvelu auttaa. Lue lisää!
Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.