Hakukoneoptimointi ja hakusanamainonta ovat lyömätön pari

Hakukoneoptimointi (SEO) ja hakusanamainonta (SEM) ovat toisiaan tukeva parivaljakko, joka auttaa tuomaan liikennettä sivuillesi. Lue viisi tapaa, joilla nämä kaksi tukevat toisiaan ja miksi sinun kannattaisi tehdä niitä rinnakkain.

Hakukoneoptimoinnin ja hakusanamainonnan yhdistämisen hyödyt lyhyesti

  • Kasvava näkyvyys ja bränditietoisuus kohderyhmäsi keskuudessa.
  • Hakusanamainonta auttaa löytämään uusia avainsanoja hakukoneoptimointiin
  • Hakukoneoptimointi luo pohjaa menestyksekkäälle hakusanamainonnalle nostamalla laatupisteitä ja laskemalla klikkihintaa
  • Maksetut ja orgaaniset tulokset palvelevat myyntisuppilon eri vaiheissa olevia henkilöitä
  • Rikasta dataa kohderyhmäsi käyttäytymisestä

Näkyvyyden ja bränditietoisuuden kasvattaminen

Kun saat sekä maksullisia että orgaanisia tuloksia kohderyhmäsi hakemille avainsanoille, lisää se sekä näkyvyyttä että bränditietoisuutta kohderyhmäsi keskuudessa. Näin voit saada enemmän klikkauksia, liikennettä ja konversioita.

Etenkin uudelle toimijalle maksullisen ja orgaanisen näkyvyyden yhdistäminen on tärkeää ja kannattavaa bränditietoisuuden rakentamiseksi. Yhdistämisestä hyötyvät kuitenkin yhtä lailla myös pidempään toimineet yritykset, jotka haluavat tavoittaa uusia kohderyhmiä.

Hakusanamainonta auttaa löytämään uusia avainsanoja verkkosivujesi hakukoneoptimointiin

Hakusanamainonnan avulla voit löytää uusia, hyvin konvertoivia avainsanoja, joita sinun kannattaa käyttää verkkosivujesi hakukoneoptimoinnissa. Tämä parantaa sivujesi sijoittumista ja näkyvyyttä hakukoneissa ajan mittaan.

Hakukoneoptimoinnilla ja sisällöntuotannolla saadaan pitkäkestoisia tuloksia, mutta on kuitenkin syytä muistaa, että tulosten saaminen vaatii kärsivällisyyttä. Toisaalta hakukoneoptimointi ei vaadi suoria investointeja mainonnan tapaan muuten kuin työtuntien muodossa.

Hakukoneoptimointi parantaa mainoskampanjoiden toimivuutta

Hakukoneoptimoimalla verkkosivut relevanteilla avainsanoilla, mainonnan laatupisteitä (quality score) voidaan parantaa ja klikkihintaa (CPC, cost per click) madaltaa.

Esimerkiksi tilanteessa, jossa avainsanalla on paljon kilpailua, hakukoneoptimointi auttaa madaltamaan mainonnan kuluja, käytännössä klikkihintaa, jolloin mainonnan investoinnin tuotto (ROI, return of investment) kasvaa.

Kohdenna mainontaa ja orgaanisia sisältöjä myyntisuppilon eri vaiheissa oleville henkilöille

Hakusanamainontaa voidaan kohdentaa myyntisuppilon yläpäässä oleville henkilöille, jotka vasta etsivät tietoa tuotteista tai palveluista. Näin olet varmemmin mukana kilpailussa, ja tulet nähdyksi etenkin silloin, kun käyttäjä ei vielä tiedä yrityksesi tarjoavan hänen etsimäänsä tuotetta tai palvelua.

Avainsanojen käytössä tulee muistaa, että brändisi tai tarjoomasi ei ole vielä tuttu. Käyttäjän etsiessä esimerkiksi merinovillaista pipoa, ei hänelle ole vielä selkeää, millaisen pipon hän haluaa ostaa ja miltä toimijalta.

Tässä vaiheessa käyttäjä vasta kartoittaa erilaisia pipomalleja ja toimittajia. Käytä siis merinovillapipo-avainsanaa mainonnassasi ja tarjoa käyttäjälle mahdollisimman paljon tietoa tarjoamistasi pipoista. Muista myös erottautuminen: miksi juuri sinun yrityksesi tarjoama merinovillapipo on parempi kuin kilpailijoiden tarjoamat samasta materiaalista valmistetut pipot.

Kohdenna puolestaan orgaaninen hakukoneoptimoitu sisältö henkilöille, jotka ovat suppilon loppupäässä ne kuuluisat ostohousut jalassaan. Tässä vaiheessa henkilö on jo tietoinen brändistäsi sekä tuotteistasi tai palveluistasi, koska hän on nähnyt mainoksesi, klikannut sitä ja lukenut tarjoomastasi.

Kun siis olet saanut vakuutettua hänet tarjoomiesi merinovillapipojen ylivoimaisuudesta juuri hänen tarpeisiinsa, osaa hän jo etsiä yritystäsi hakukoneesta, jolloin sinun ei välttämättä tarvitse enää mainostaa.

Rikkaampaa dataa kohderyhmäsi käyttäytymisestä

Hakukoneoptimointi ja hakusanamainonta tarjoavat arvokasta dataa kohderyhmästäsi ja heidän käyttäytymisestään. Esimerkiksi kohderyhmän käyttämät avainsanat kertovat heidän tarpeistaan eli kysynnästä. Datan avulla markkinointistrategiaa ja -toimenpiteitä voidaan kehittää oikeaan suuntaan mahdollistaen tavoitteiden saavuttamisen.

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä artikkelin kirjoittaneeseen ammattilaiseen.

Heta Laajalahti Oddy Digital

Heta Laajalahti

Digital Marketing Specialist

Tutustu myös blogeihimme aiheesta

Suunnitelmallisempaa markkinointia vuosikellon avulla

Suunnitelmallisempaa markkinointia vuosikellon avulla

Mikä on markkinoinnin vuosikello? Vuosikello sisältää markkinoinnin painopisteiden lisäksi jokaiselle jaksolle määritetyt tavoitteet sekä konkreettiset toimenpiteet.
Pk-yritysten digitaalisen markkinoinnin trendit vuonna 2024

Pk-yritysten digitaalisen markkinoinnin trendit vuonna 2024

Mitä uusia tuulia pk-sektorille on luvassa digitaalisen markkinoinin saralla vuonna 2024? Lue koosteemme ja varaudu uuteen vuoteen!
Oman datan hyödyntäminen markkinoinnissa

Oman datan hyödyntäminen markkinoinnissa

Tiesitkö, että sinunkin yritykselläsi on käytettävissään runsaasti dataa, jota voit hyödyntää markkinoinnin kehittämisessä ja tehostamisessa? Lue lisää!
Ulkoistettu markkinointipäällikkö rekrytoinnin vaihtoehtona

Ulkoistettu markkinointipäällikkö rekrytoinnin vaihtoehtona

Ulkoistettu markkinointipäällikkö on toimiva vaihtoehto markkinoinnin toteuttamiseen. Lue ulkoistamisen hyödyistä ja kenelle se sopii!
Chatbot on digitaalinen avustaja

Chatbot on markkinoinnin digitaalinen avustaja

Chatbotit ovat digitaalisia avustajia, jotka tarjoavat verkkosivustojen kävijöille välitöntä vuorovaikutusta ja toimivat porttina digitaalisten palvelujen pariin.

Mitä on mainosten ohjelmallinen ostaminen?

Ohjelmallisesta ostamisesta puhutaan paljon, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Kirjoittamamme opas avaa ohjelmallisen ostamisen salat ja auttaa pääsemään alkuun ohjelmallisessa mainonnassa.

Ota yhteyttä

Etsitkö huoletonta ja kokonaisvaltaista ratkaisua yrityksesi markkinointiin? Oddyn markkinointipäällikköpalvelu auttaa. Lue lisää!
Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.