Hakukoneoptimointi (SEO) ja hakusanamainonta (SEM) ovat lyömätön pari, joka tuo liikennettä verkkosivullesi

Hakukoneoptimointi (SEO) ja hakusanamainonta (SEM) ovat toisiaan tukeva parivaljakko, joka auttaa tuomaan liikennettä sivuillesi. Lue viisi tapaa, joilla nämä kaksi tukevat toisiaan ja miksi sinun kannattaisi tehdä niitä rinnakkain.

2.10.2023
Hakukoneoptimointi ja hakusanamainonta

Hakukoneoptimoinnin ja hakusanamainonnan yhdistämisen hyödyt lyhyesti

  • Kasvava näkyvyys ja bränditietoisuus kohderyhmäsi keskuudessa.
  • Hakusanamainonta auttaa löytämään uusia avainsanoja hakukoneoptimointiin
  • Hakukoneoptimointi luo pohjaa menestyksekkäälle hakusanamainonnalle nostamalla laatupisteitä ja laskemalla klikkihintaa
  • Maksetut ja orgaaniset tulokset palvelevat myyntisuppilon eri vaiheissa olevia henkilöitä
  • Rikasta dataa kohderyhmäsi käyttäytymisestä

Näkyvyyden ja bränditietoisuuden kasvattaminen

Kun saat sekä maksullisia että orgaanisia tuloksia kohderyhmäsi hakemille avainsanoille, lisää se sekä näkyvyyttä että bränditietoisuutta kohderyhmäsi keskuudessa. Näin voit saada enemmän klikkauksia, liikennettä ja konversioita.

Etenkin uudelle toimijalle maksullisen ja orgaanisen näkyvyyden yhdistäminen on tärkeää ja kannattavaa bränditietoisuuden rakentamiseksi. Yhdistämisestä hyötyvät kuitenkin yhtä lailla myös pidempään toimineet yritykset, jotka haluavat tavoittaa uusia kohderyhmiä.

Hakusanamainonta auttaa löytämään uusia avainsanoja verkkosivujesi hakukoneoptimointiin

Hakusanamainonnan avulla voit löytää uusia, hyvin konvertoivia avainsanoja, joita sinun kannattaa käyttää verkkosivujesi hakukoneoptimoinnissa. Tämä parantaa sivujesi sijoittumista ja näkyvyyttä hakukoneissa ajan mittaan.

Hakukoneoptimoinnilla ja sisällöntuotannolla saadaan pitkäkestoisia tuloksia, mutta on kuitenkin syytä muistaa, että tulosten saaminen vaatii kärsivällisyyttä. Toisaalta hakukoneoptimointi ei vaadi suoria investointeja mainonnan tapaan muuten kuin työtuntien muodossa.

Hakukoneoptimointi parantaa mainoskampanjoiden toimivuutta

Hakukoneoptimoimalla verkkosivut relevanteilla avainsanoilla, mainonnan laatupisteitä (quality score) voidaan parantaa ja klikkihintaa (CPC, cost per click) madaltaa.

Esimerkiksi tilanteessa, jossa avainsanalla on paljon kilpailua, hakukoneoptimointi auttaa madaltamaan mainonnan kuluja, käytännössä klikkihintaa, jolloin mainonnan investoinnin tuotto (ROI, return of investment) kasvaa.

Kohdenna mainontaa ja orgaanisia sisältöjä myyntisuppilon eri vaiheissa oleville henkilöille

Hakusanamainontaa voidaan kohdentaa myyntisuppilon yläpäässä oleville henkilöille, jotka vasta etsivät tietoa tuotteista tai palveluista. Näin olet varmemmin mukana kilpailussa, ja tulet nähdyksi etenkin silloin, kun käyttäjä ei vielä tiedä yrityksesi tarjoavan hänen etsimäänsä tuotetta tai palvelua.

Avainsanojen käytössä tulee muistaa, että brändisi tai tarjoomasi ei ole vielä tuttu. Käyttäjän etsiessä esimerkiksi merinovillaista pipoa, ei hänelle ole vielä selkeää, millaisen pipon hän haluaa ostaa ja miltä toimijalta.

Tässä vaiheessa käyttäjä vasta kartoittaa erilaisia pipomalleja ja toimittajia. Käytä siis merinovillapipo-avainsanaa mainonnassasi ja tarjoa käyttäjälle mahdollisimman paljon tietoa tarjoamistasi pipoista. Muista myös erottautuminen: miksi juuri sinun yrityksesi tarjoama merinovillapipo on parempi kuin kilpailijoiden tarjoamat samasta materiaalista valmistetut pipot.

Kohdenna puolestaan orgaaninen hakukoneoptimoitu sisältö henkilöille, jotka ovat suppilon loppupäässä ne kuuluisat ostohousut jalassaan. Tässä vaiheessa henkilö on jo tietoinen brändistäsi sekä tuotteistasi tai palveluistasi, koska hän on nähnyt mainoksesi, klikannut sitä ja lukenut tarjoomastasi.

Kun siis olet saanut vakuutettua hänet tarjoomiesi merinovillapipojen ylivoimaisuudesta juuri hänen tarpeisiinsa, osaa hän jo etsiä yritystäsi hakukoneesta, jolloin sinun ei välttämättä tarvitse enää mainostaa.

Rikkaampaa dataa kohderyhmäsi käyttäytymisestä

Hakukoneoptimointi ja hakusanamainonta tarjoavat arvokasta dataa kohderyhmästäsi ja heidän käyttäytymisestään. Esimerkiksi kohderyhmän käyttämät avainsanat kertovat heidän tarpeistaan eli kysynnästä. Datan avulla markkinointistrategiaa ja -toimenpiteitä voidaan kehittää oikeaan suuntaan mahdollistaen tavoitteiden saavuttamisen.

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä artikkelin kirjoittaneeseen ammattilaiseen.

Digital Marketing Specialist Heta Laajalahti

Heta Laajalahti
Digital Marketing Specialist

Tutustu myös muihin blogeihimme

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi. Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme