TikTok-mainonta

TikTok-mainonta on kustannustehokasta ja erottuvaa

TikTok on erityisen viihdyttävä alusta, jossa vietetään paljon aikaa videoita katsoen ja haasteisiin osallistuen. TikTokissa markkinointi on kustannustehokasta, hyvin kohdennettavissa ja toimivaa. TikTokin avulla tavoitat etenkin nuoret ja nuoret aikuiset erinomaisesti.

TikTok-mainonta tavoittaa laajan yleisön

Suuri osa TikTokin sisällöstä rakentuu erilaisten trendien ja haasteiden varaan. Alustan käyttäjät kuvaavat TikTokia ainutlaatuiseksi, uniikiksi, rehelliseksi, aidoksi ja hauskaksi. TikTok on ”sound on” -alusta, jossa videot myös kuunnellaan äänen kera. TikTok-mainonta mahdollistaa tuotteiden ja palvelujen markkinoinnin vertikaalivideoina eli pystyvideomainoksina, jotka käynnistyvät autoplayllä eli automaattisesti ilman käyttäjän erillistä aktivointia.

Suomessa TikTokilla on 1,42 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää (2023) ja suosio kasvaa koko ajan. TikTokia käytetään keskimäärin päivittäin 85 minuuttia ja palveluun kirjaudutaan keskimäärin 17 kertaa päivässä. TikTok ei ole vain teinien suosima, kuten usein mielletään. TikTok-mainonta tavoittaa laajan, joskin nuoriin aikuisiin painottuvan kohdeyleisön.

Vuonna 2022 75 % käyttäjistä oli yli 18-vuotiaita. Isoin ikäryhmä on 18-24-vuotiaat käyttäjät, mutta kaikenikäiset ihmiset viihtyvät alustalla. Alustaa kannattaa ehdottomasti hyödyntää markkinointiin. Tarjoamme myös kanavien ylläpitoa.

TikTok-mainonnan palvelumme

TikTokin erilaiset mainosmuodot

TikTokin yleisin mainosmuoto on In feed -video, joka näkyy käyttäjän feedissä muiden postausten joukossa. Se on natiivimainonnallinen mainos, joka uppoaa hyvin muuhun sisältöön, eikä välttämättä käyttäjästä edes tunnu mainokselta. TikTok suositteleekin mainostajia tekemään TikTokeja, eikä mainoksia. Kun mainossisältö on mahdollisimman samantyyppistä kuin muukin sisältö TikTokissa, se puhuttelee käyttäjiä parhaiten ja on uskottavaa.

Muita mainosmuotoja

 • Brand takeover: mainos näkyy heti, kun TikTokin avaa. Full screen, maksimipituus 60 sekuntia
 • Top view: mainos näkyy ensimmäisenä käyttäjän syötteessä, kun TikTokia alkaa selata. Full screen, maksimipituus 60 sekuntia
 • Hashtag challenge: käyttäjien luomaa sisältöä
 • Branded Effect: käyttäjien iloksi voidaan luoda brändättyjä elementtejä, kuten jaettavia tarroja, filttereitä tai muita efektejä

Tiktok-mainonnan kohdentaminen

Käytettävissä olevat mainosmuodot vaihtelevat maittain ja markkinoittain.

 • Demografiatiedot: ikä, sukupuoli, asuinmaa, käyttöjärjestelmä, puhelinmalli, puhelimen arvo, operaattori
 • Kiinnostus ja käyttäytyminen: kiinnostuksen kohteet, millaisiin videoihin ja miten reagoi, millaisiin sisällöntuottajiin reagoi, (tiedot perustuvat käyttäjän videoiden katseluihin)
 • Custom & Look-a-like: henkilön sijainti asiakaspolulla ja heidän peiliyleisöt. Uudelleenmarkkinointi, henkilön aiempi tekeminen ostopolulla, omat datasetit ja matching.

6 syytä — Miksi TikTok-mainonta?

 1. TikTok-mainokset eivät häiritse ja keskeytä katselua. Ihmiset katsovat TikTokissa jo videoita ja ovat virittäytyneet nopeasti vaihtuvaan sisältöön.
 2. Potentiaalia myös viihdyttämiseen. Parhaat TikTok-mainokset ovat viihdyttäviä, aitoja ja silti brändiin sopivia.
 3. Valinnanvaraa katsojille. TikTok-mainokset voi skipata halutessaan, eli mainoksesi myös herättävät vähemmän potentiaalista närää.
 4. Tarkkaa kohdentamista ja algoritmien mukautumista. Kun evästeasiat hankaloituvat, TikTokin algoritmit nousevat arvokkaammiksi. TikTok seuraa käyttäjiensä käyttäytymistä ja kohdennukset toimivat kohdeyleisön käyttäytymisen perusteella.
 5. Kustannustehokkuus. TikTok-mainonta on edullista muihin sosiaalisen median isoihin alustoihin verrattuna.
 6. Erotut eduksesi. Toistaiseksi TikTokissa on vain vähän mainontaa, eli TikTok-mainonta erottuu hyvin. Sisällön toteuttaminen on myös rennompaa.

Kiinnostuitko?

Varaa kanssamme ilmainen konsultaatioaika, niin katsotaan yhdessä, kuinka voisimme parantaa markkinointiasi.

Laura Nevasalo Oddy

Laura Nevasalo

Commercial & Client Director

Tutustu myös blogeihimme

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille! Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Ota yhteyttä

Etsitkö huoletonta ja kokonaisvaltaista ratkaisua yrityksesi markkinointiin? Oddyn markkinointipäällikköpalvelu auttaa. Lue lisää!
Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.