Somestrategia

Sosiaalisen median strategia takaa online-menestyksen

Hyvin suunniteltu sosiaalisen median strategia muodostaa pohjan onnistuneelle markkinoinnille sosiaalisessa mediassa. Somestrategia linjaa pitkän aikavälin tavoitteet ja antaa raamit käytännön tekemiselle: mitä, missä ja milloin sosiaalisessa mediassa julkaistaan.

Somestrategia ohjaa toimintaa oikeaan suuntaan

Sosiaalista mediaa kannattaa tehdä strategisesti, jotta se palvelisi tehokkaasti yrityksesi tavoitteita ja synnyttäisi merkityksellistä vuorovaikutusta kohdeyleisösi kanssa.

Sosiaalisen median strategian tärkein tarkoitus on määritellä yrityksen tavoitteet sosiaalisessa mediassa. Strategiassa määritellään tavoitteet, kohdeyleisö, käytettävät kanavat, julkaisuaikataulu, sisältökonseptit, tone-of-voice ja kuvamaailma. Lisäksi siinä määritellään, miten sometekemisen onnistumista mitataan. Somestrategian tulee olla linjassa yrityksen muun tekemisen ja markkinoinnin kanssa, jotta yhtenäinen viestintä kaikissa kanavissa varmistuisi.

Räätälöity, tarpeidesi mukaan toteutettu somestrategia auttaa tuottamaan vaikuttavaa sisältöä, joka kiinnostaa kohdeyleisöäsi, rakentaa brändisi tunnettuutta ja auttaa saavuttamaan tavoitteesi sosiaalisessa mediassa.

Mitä somestrategia sisältää?

Somestrategiassa määritellään tarkasti:

  • Käytettävät somekanavat: Valitaan ne kanavat, jotka parhaiten palvelevat yrityksen tavoitteita ja tavoittavat kohdeyleisön.
  • Kanavakohtaiset tavoitteet: Jokaiselle kanavalle asetetaan selkeät ja mitattavat tavoitteet, joiden saavuttamiseen pyritään.
  • Sisällön luonti ja julkaisutiheys: Määritellään millaista sisältöä tuotetaan, kuka sen tuottaa ja miten usein se julkaistaan.
  • Maksetun mainonnan käyttö: Pohditaan, milloin ja millä tavoin maksettua mainontaa hyödynnetään somestrategiassa.
  • Kohderyhmät ja viestintä: Määritellään, mitä kohderyhmiä halutaan tavoittaa ja millaisilla viesteillä heitä puhutellaan.

Suunnittelemme toimivan strategian yrityksellesi

Strategiatyön aloitukseen suosittelemme yhteistä workshopia. Näin varmistetaan yhtenäinen linja sosiaalisen median strategian työstämiselle. Workshopissa mietitään suurten linjojen lisäksi konkreettisia toimenpiteitä, kuten postausaiheita, jotka kiinnostavat kohdeyleisöä.

Strategia laaditaan tavoitteidesi mukaisesti. Tavoitteita voivat olla esimerkiksi brändin tunnettuuden kasvattaminen, yleisön sitouttaminen, liikenteen ohjaaminen verkkosivuille sekä myynnin edistäminen.

Workshopin jälkeen kukin osallistuja vastaa sovituista toimenpiteistä tietyssä aikataulussa. Tämän jälkeen pidetään tarvittaessa tiivis statuspalaveri, jonka jälkeen aloitetaan somen tekeminen sovitun mallin mukaisesti.

Miten mitata somestrategian onnistumista?

Menestyvän somestrategian varmistamiseksi on tärkeää seurata tuloksia ja tehdä muutoksia strategiaan tarpeen mukaisesti.

Tuloksia olisi hyvä tarkastella esimerkiksi kerran kuukaudessa. Alussa se voi olla järkevää useamminkin, jotta voidaan varmistua toimivista käytännöistä juuri sinun yrityksellesi.

Kiinnostuitko?

Varaa kanssamme ilmainen konsultaatioaika, niin katsotaan yhdessä, kuinka voisimme parantaa markkinointiasi.

Laura Nevasalo Oddy

Laura Nevasalo

Commercial & Client Director

Tutustu myös blogeihimme

Mikä on Threads?
Blogi

Mikä on Threads?

Metan lanseeraama uusi somealusta Threads on nyt myös Suomessa. Mistä Threadissa puhutaan, miten se otetaan käyttöön ja mitä mainostajille on luvassa? Lue blogimme, niin tiedät!

Lue lisää »
Meta-mainonnan kohdentaminen
Blogi

Meta-mainonnan kohdentaminen

Meta-mainonnan avulla voit tavoittaa halutun yleisön hienovaraisesti ja vaikuttavasti. Mutta mistä aloittaa ja miten varmistaa, että mainoksesi osuvat oikeille silmäpareille?

Lue lisää »

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille! Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Ota yhteyttä

Etsitkö huoletonta ja kokonaisvaltaista ratkaisua yrityksesi markkinointiin? Oddyn markkinointipäällikköpalvelu auttaa. Lue lisää!
Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.