UX-suunnittelu

Kaunis ja käytettävä ulkoasu auttaa vakuuttamaan

UX-suunnittelu (User Interface ja User Experience) muodostaa olennaisen osan jokaisen verkkosivuston ja applikaation onnistunutta toteuttamista. Hyvän UX-suunnittelun avulla digitaaliset tuotteet saavat kasvojen lisäksi ilmeet, jotka tekevät käyttäjään syvemmän vaikutuksen ja varmistavat inhimillisen, mutta aistikkaan kokemuksen.

Kaunis ja harkittu käyttöliittymä lisää palvelun vetovoimaisuutta

UI (User Interface) eli käyttöliittymäsuunnittelu on UX-suunnittelun olennainen osa, jonka keskiössä on näkyvät elementit, värit, fontit ja tila. Sitä hyödynnetään etenkin verkkosivustoja ja applikaatioita suunnitellessa. Laadukkaiden ulkoasujen suunnittelu vaatii graafista silmää ja tietotaitoa. Suunnitteluun panostaminen on aina vaivan arvoista: brändille uskollisen ja hiotun ilmeen avulla saadaan välitettyä luotettava ja visuaalisesti eheä kuva.

Suunniteltaessa esimerkiksi verkkosivustoa, rakennetaan sivuston luuranko eli perusta sellaiseen muotoon, jossa se on helppo presentoida eteenpäin sivuston teknisestä toteuttamisesta vastaavalle. Luonnosten avulla hahmotetaan tulevan tuotteen rakenne, jota lähdetään hiomaan eteenpäin tarpeiden ja kommenttien mukaan.

Käyttöliittymän elementtien ja niiden suunnittelu määrittelevät pitkälti verkkosivuston käytettävyyttä, vetovoimaisuutta ja olemusta. Suunnittelu helpottaa uuden verkkosivuston, applikaation tai portaalin rakentamista.

UX-suunnittelu on kokonaisvaltaista

UX-suunnittelu (User experience design) keskittyy käyttäjän kokemukseen sivustolla vieraillessa tai applikaatiota käyttäessä. Käyttökokemus muodostuu muun muassa sivuston interaktiivisuudesta, jota syntyy esimerkiksi hiiren liikkeestä linkin tai napin päällä.

UX-suunnittelussa hahmotellaan käyttäjäpolku, joka ohjaa käyttäjää halki sivuston. Käyttäjäpolkua optimoidaan ja tutkitaan. Brändi ja käytettävyys ovat avainasemassa: ne määrittävät sivuston tai digipalvelun ulkoasun ja tunnelman sekä käytön helppouden.

Hyvin toteutettuna UX-suunnittelu takaa, että käyttäjä löytää tarvitsemansa helposti ja samalla kokemus on miellyttävä. Verkkosivuston selaaminen on mukavampaa, kun sivusto reagoi käyttäjän tekemiin muutoksiin, oli kyseessä sitten linkkien värin muutos tai erilaiset ilmavuutta tuovat efektit, kuten nappien häivytykset.

UI- ja UX-suunnittelun harmoninen yhteispeli takaa, että verkkosivusto tai palvelu ei ainoastaan näytä upealta, vaan se myös toimii saumattomasti ja houkuttelee käyttäjiä palaamaan. Onnistunut digitaalinen tuote lumoaa kävijän alusta loppuun asti.

UX-suunnittelun palvelumme

Tarjoamme erilaisia UI- ja UX-suunnittelun palveluitamme esimerkiksi verkkosivustouudistusten yhteydessä. Ammattilaistemme käsissä syntyy vetovoimaisia graafisia materiaaleja ja sisältöjä, joiden avulla verkkopalveluasi voidaan kehittää eteenpäin myös suunnitteluvaiheen jälkeen.

Kiinnostuitko?

Varaa kanssamme ilmainen konsultaatioaika, niin katsotaan yhdessä, kuinka voisimme parantaa markkinointiasi.

Laura Nevasalo Oddy

Laura Nevasalo

Commercial & Client Director

Tutustu myös blogeihimme

Mikä on Threads?
Blogi

Mikä on Threads?

Metan lanseeraama uusi somealusta Threads on nyt myös Suomessa. Mistä Threadissa puhutaan, miten se otetaan käyttöön ja mitä mainostajille on luvassa? Lue blogimme, niin tiedät!

Lue lisää »
Meta-mainonnan kohdentaminen
Blogi

Meta-mainonnan kohdentaminen

Meta-mainonnan avulla voit tavoittaa halutun yleisön hienovaraisesti ja vaikuttavasti. Mutta mistä aloittaa ja miten varmistaa, että mainoksesi osuvat oikeille silmäpareille?

Lue lisää »

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille! Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Ota yhteyttä

Etsitkö huoletonta ja kokonaisvaltaista ratkaisua yrityksesi markkinointiin? Oddyn markkinointipäällikköpalvelu auttaa. Lue lisää!
Tilaa Oddy Digitalin uutiskirje

Tilaa tosi Oddy uutiskirje!

Tilaa noin kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla digitaalisen markkinoinnin trendeistä.