Äänikirjastot

Äänikirjastojen hyödyntäminen ja ilmaisia äänikirjastoja

8.6.2021
Äänikirjastot

Musiikki herättää mainoksesi eloon

Musiikin sanotaan olevan tunteiden tulkki ja sen avulla voikin viestiä monesti tehokkaammin kuin pelkillä sanoilla. Siksi musiikkia kannattaa käyttää myös mainoksissa.

Musiikkia voi ostaa erilaisiin tarpeisiin eri paikoista. Äänikirjastojen hyödyntäminen on fiksua joissakin tilanteissa, mutta uniikimpaa ääntä tietenkin saa, kun sen tuottaa varta vasten omiin tarpeisiinsa. Äänikirjastosta hankituissa musiikeissa on riskinä, että sama musiikki on muuallakin käytössä, jos ostaa niitä “kaikille vapaana olevia”. Äänikirjastojen musiikkeja kuitenkin hyödynnetään paljon jopa televisio-ohjelmien tunnareissa, vaikka ne pyrkivät olemaan ikonisia ja ainutlaatuisia.

Kuinka musiikkia ostetaan?

Yleisesti ottaen musiikin ostamisessa äänikirjastoista on sama periaate kuin kuvapankeista ostettaessa. Yritykset voivat ostaa joko vuosijäsenyyksiä tai maksaa yksittäisestä biisistä. Hinta vaihtelee biisistä ja oikeuksista riippuen useimmiten 1-30 € välillä. Lyhyisiin intropätkiin on usein turha ostaa täyspitkää versiota, kun siitä käytetään vain pieni pätkä.

Äänikirjastosta ostettuna musiikki on hyvin edullista, jos vertaa siihen että tilaisi vaikkapa muusikolta biisin. Tämän vuoksi musiikkipankit ovat todella käytettyjä. Ammattilaisen tilaustyönä tekemä musiikki ja sen oikeudet maksavat helposti 500 eur tai enemmän, vähän tapauksesta riippuen. Jos budjetti ei ole rajoitteena ja halutaan juuri omalle brändille sopivaa ainutlaatuista musiikkia, silloin musiikin tilaaminen ammattilaiselta on myös todella hyvä vaihtoehto.

Ilmaisia äänikirjastoja

  • Pixabay – https://pixabay.com/music/
  • Free SFX – https://www.freesfx.co.uk/
  • Audiojungle – https://audiojungle.net/
  • Artlist – https://artlist.io/
  • Freesound – https://freesound.org/
  • Youtube Studio: https://studio.youtube.com/ -> valitse Audio Library

Maksullisia äänikirjastoja

  • Premium Beat by Shutterstock – https://www.premiumbeat.com/
  • Epidemic Sounds – https://www.epidemicsound.com/

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä  blogin kirjoittajaan!

Oddy Digital CEO Jenna Leino

Tutustu myös muihin blogeihimme

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme