Spotify-mainonta

Spotify-mainonnalla vaikutat kaikkien aistien avulla.

AVAINSANAT:   

Hyödynnä Spotify-mainontaa! Spotify on maailman suurin musiikin suoratoistopalvelu. Äänimainonta on tehokas tapa välittää tietoa asiakkaille. Puhutteleva äänimainos muistetaan vielä pitkänkin ajan kuluttua ostopäätöksiä tehtäessä.

Spotify on maailman suurin musiikin suoratoistopalvelu. Menestyneen tuotteen taustalta löytyy usein hyvä äänimainos. Parhaiten toimivat ratkaisut vetoavat tunteisiin ja jättävät muistijäljen kuulijan korvien väliin. Spotify tarjoaa käyttäjilleen ilmaisen version, jossa mainoksia soitetaan ajoittain kappaleiden välissä, ja niitä on sijoitettu myös ohjelmiston käyttöliittymään. Maksullinen premium-versio on puolestaan mainokseton ja se on varustettu paremmilla ominaisuuksilla, kuten paremmalla äänenlaadulla.

Miten Spotify-mainonta käytännössä toimii? Spotifyssa mainostettaessa äänimainoksen kanssa tulee yhtä aikaa laitteen, kuten kännykän, näytölle display-mainos, jota klikkaamalla henkilö ohjataan mainostajan määrittämälle sivustolle. Ääni- ja displaymainos yhdistelmää voidaan kohdentaa iän, sukupuolen, musiikkigenren, playlistin ja maantieteellisesti paikkakunnan nimen mukaan. Mainoksen suosituspituus on alle 30 sekuntia.

10 syytä — Miksi ?

 1. Hyvä äänimainos muistetaan. Äänimainokset vetoavat tunteisiin ja jättävät muistijäljen kuulijan korvien väliin. Spotify-mainonta on tehokasta!
 2. Tavoittavuus: Spotify on maailman suosituin musiikin suoratoistopalvelu. Milleniaalit ovat suurin käyttäjäryhmä, mutta kaikki ikäluokat ovat hyvin edustettuina.
 3. Vaikuttaminen oikeassa hetkessä. Tavoita kohderyhmä useita kertoja päivässä eri tilanteissa. Keskiverto käyttäjä kuuntelee Spotifya kaksi tuntia päivittäin.
 4. Laadukas mediaympäristö.
 5. Täydentää muuta markkinointia. Täydentää erinomaisesti radiomainontaa ja koko markkinointikokonaisuutta.
 6. Kustannustehokas äänimainonnan kanava. Sopii pienemmällekin markkinointibudjetille.
 7. Ohjelmallisesti ostettua äänimainontaa. Ohjelmallinen ostaminen on tehokasta ja mahdollistaa reaaliaikaisen optimoinnin.
 8. Mitattavuus. Ohjelmallisesti ostettava äänimainonta on mitattavampaa kuin perinteinen äänimainonta.
 9. Display-mainos tukee äänimainoksen tehoa. Äänimainoksen kanssa yhtä aikaa laitteen, kuten kännykän, näytölle tulee myös bannerimainos, josta kuluttaja voidaan ohjata haluttuun paikkaan.
 10. Toimialariippumatonta. Spotify-mainonta sopii kaikille toimialoille.

Spotify mainonnan hinnoittelu

Spotify-mainonta on kustannustehokasta ja mitattavaa radiomainontaan verrattuna. Ohjelmallisesti ostettuna Spotify-mainonta on hinnoiteltu bannerimainosnäyttöjen mukaan. Kun banneri näkyy näytöllä, samaan aikaan kuuluu myös äänimainos. Spotify-mainonnan hinta on noin 5-10 euroa tuhatta mainosnäyttöä kohden, riippuen kohdennuksista. Eli 1000€ mediabudjetilla saat noin 100 000 – 200 000 mainosnäyttöä.

Näin Spotify mainonta toimii

STEP 1. Kokonaisuuden suunnittelu ja kohderyhmän määrittäminen.

Määritetään yhdessä tavoiteltavat kohderyhmät, realistiset budjettitasot, kampanja-aika ja kohderyhmiä puhuttelevat viestit.

STEP 2. Mainosmateriaalit

Tarvitaan maksimissaan 30 sekunnin äänimainos ja display-mainos sekä URL, mihin mainoksesta halutaan ohjata.

STEP 3. Kampanjan käynnistys, optimointi ja seuranta

Seurataan mainosten toimivuutta ja optimoidaan kohti parhaita mahdollisia tuloksia. Testataan, kokeillaan ja opitaan. Tehtyjä toimenpiteitä ja kokeiluja tulee tarkastella ja analysoida, että hyvät opit tulee monistettua ja virheistä otetaan opiksi.

Palvelumme Spotify mainontaan liittyen

 • Äänimainoskampanjan suunnittelu, toteutus, optimointi ja reaaliaikainen raportointi
 • Äänimainosten suunnittelu ja tuotanto

Tutustu myös blogipostauksiimme aiheesta

Miksi Oddy kumppaniksi?

0%
Mitattavia tuloksia ja toimenpiteitä. Tulokset ratkaisee!
0%
Aktiivinen yhteydenpito. Tiedät koko ajan missä mennään!
0%
Monipuoliset palveluvaihtoehdot. Valitaan se paras ja tehokkain!
0%
Tavoitteemme on aina yhteinen. Ollaan samalla puolella!
0%
Pienellä budjetilla liikkeelle. Tehdään ja opitaan yhdessä!
0%
Pidämme kiinni sovitusta. Meihin voi luottaa!
0%
Haluamme suoriutua, että yhteistyö jatkuu. Ei vuosisopimuksia!
0%
Meistä sanotaan, et me ollaan hyviä ja taitavia tyyppejä!

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme