Google Analytics tärkeimmät näkymät

Google Analytics 10 tärkeintä näkymää ja mittaria

3.3.2020

Huomioithan, että tämä blogi koskee vanhaa versiota Analyticsista! Google Analytics 4 blogipostauksen löydät täältä. Jos tarvitset apua uuden Analyticsin käyttöön ottoon, ota yhteyttä.

Google Analytics tärkeimmät näkymät

Tässä listattuna Google Analytics tärkeimmät näkymät. Jos et ymmärrä vielä syvällisesti verkkoanalytiikkaa, niin nämä ovat ensi alkuun tärkeimmät tarkkailtavat näkymät ja tunnusluvut. On muistettava, että Google Analytics tunnusluvut ovat uniikkeja juuri sinun verkkosivustollesi, eikä niitä voi verrata suoraan jonkin toisen sivuston lukuihin. Suurimman hyödyn luvuista saat irti vertaamalla niitä aiempaan vastaavaan ajanjaksoon.

1. Yleisön yleiskatsaus

Audience > Overview

Yleisön yleiskatsaus näyttää sivuston tärkeimmät avainluvut tarkasteltavalta ajanjaksolta.

2. Yleisön ikä- ja sukupuolijakauma

Audience > Demographics > Overview

Näet sivustosi kävijöiden ikä- ja sukupuolijakaumat. Tämä antaa hyvää ymmärrystä verkkosivujesi kävijöistä.

3. Yleisön geo-sijainti

Audience > Geo > Location

Näet verkkosivukävijöidesi geo-sijainnin ensin maittain, ja maata klikkaamalla kaupungeittain.

4. Yleisön käyttämä laitejakauma

Audience > Mobile > Overview

Näet mobiili-, tabletti- ja desktopkäyttäjien jakauman. Mikälimobiilikäyttäjiä on paljno, tämä kannattaa ottaa huomioon kaikessa teknisessä kehittämisessä, mobile-first ajattelu.

5. Yleisön tulotapa sivustollesi

Acquisition > Overview

Näet kuinka moni verkkosivukävijöistäsi on tullut orgaanisen haun, maksetun haun, sosiaalisen median, bannerimainonnan, viittaavan liikenteen kautta ja ketkä ovat tulleet suoraan kirjoittamalla yrityksesi www-osoitteen selaimeensa.

6. Käyttäytymisen yleiskatsaus

Behavior > Overview

Tältä sivulta näet osittain samoja tärkeitä tietoja kuin Audience overviewistä.

7. Sivuston sisältö

Behavior > Site Content > All Pages

Yksi hyödyllisimmistä Analytics-raporteista on listaus sivuston suosituimmasta sisällöstä. Katsaus kokoaa yhteen sivut, jotka ovat keränneet tarkasteluajanjakson aikana eniten katseluita.

8. Tyypillisimmät aloitussivut

Behavior > Site Content > Landing Pages

Näet mille sivulle suurin osa kävijöistäsi ensimmäisenä tulee verkkosivuillasi. Suosituin sivu ei useinkaan ole sivuston etusivu.

9. Tyypillisimmät poistumissivut

Behavior > Site Content > Exit Pages

Listaus suosituimmista poistumissivuista löytyy tästä näkymästä. Eli näiltä sivuilta tyypillisimmin verkkosivukävijä poistuu. Jos kyseessä on ”Kiitos tilauksestasi”-sivu, voit olla tyytyväinen. Usein tältä sivulta löytää vinkkiä sivuista, jotka kaipaavat kehittämistä ja kävijän jatko-ohjaamista.

10. Maalipisteet eli konversiot

Conversions > Goals > Overview

Mikäli verkkosivullesi on määritetty maalipisteet, näet ne tästä näkymästä. Maalipisteiden avulla voit seurata verkkopalvelusi toimivuutta. Tyypillisiä maalipisteitä on esimerkiksi uutiskirjeen tilaus, yhteydenottolomakkeen täyttö tai ostoksen toteutuminen.

Haluatko kuulla lisää?

Ota yhteyttä  blogin kirjoittajaan!

Oddy Digital CEO Jenna Leino

Tutustu myös muihin blogeihimme

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme