Facebook-mainonta

Facebook-mainonnan avulla saat viestisi näkyviin sosiaalisessa mediassa

AVAINSANAT:   

Sosiaalinen media tarjoaa lukuisia erilaisia mahdollisuuksia markkinointiin, viestintään ja asiakaspalveluun. Facebook-mainonnan avulla voit taistella ihmis- ja sisältömereen hautautumista vastaan ja saada omat viestisi näkyville oikeiden ihmisten ruuduille miltein 3 miljardin käyttäjän palvelussa.

Facebook-mainonta

Facebook on Suomen suosituin sosiaalisen median kanava. Facebookia käyttää jo lähes 3 miljoonaa suomalaista. Instagram on toiseksi suosituin somekanava Suomessa. Instassa on 1,6 miljoonaa suomalaista käyttäjää. Tärkein B2B-puolen sosiaalisen median kanava puolestaan on LinkedIn. LinkedInillä on Suomessa 0,7 miljoonaa käyttäjää. Maailmanlaajuisesti Facebookia käyttää miltein 3 miljardia ihmistä.

Facebookissa ja Instagramissa mainostaminen on kustannustehokasta, joustavaa ja hyvin kohdennettavaa. Kuva- ja videomainokset ilmestyvät halutun käyttäjän uutisfeedin sekaan sponsoroituina julkaisuina tai Stories-mainoksena. Nykyään mainostaminen on lähes välttämätöntä, mikäli haluaa laveampaa näkyvyyttä Facebookissa, sillä yritystilien tilapäivitysten orgaanista näkyvyyttä on rajoitettu vahvasti.

10 syytä — Miksi Facebook-mainonta?

 1. Erittäin suosittu ja tavoittava kanava. Sosiaalisen median kautta tavoitat kohderyhmän halutessasi useita kertoja päivässä eri tilanteissa. Facebookilla on lähes 3 miljoonaa suomalaista käyttäjää.
 2. Facebook on rajoittanut yritysten näkyvyyttä. Maksuton näkyvyys Facebookissa ei tavoita kohderyhmää samalla tavalla kuin ennen. Facebook-mainonta on välttämätöntä.
 3. Erittäin hyvät kohdennusmahdollisuudet, erityisesti demografisten tietojen osalta. Facebook-mainonta koetaan oikein kohdennettuna henkilökohtaisemmaksi kuin perinteinen bannerimainonta.
 4. Erilaisia mainosmuotoja. Mainospaikat valittavissa kohderyhmän käyttäytymisen mukaan. Facebook on myös tehokas videomainonnan kanava. Stories-mainonta, karusellimainosformaatti..
 5. Soveltuu erilaisiin tarpeisiin. Mainonnan tavoitteeksi voi asettaa tavoittavuuden, videoiden katselumäärän, konversioiden määrän lisäämisen tai vaikkapa lisää osallistujia tapahtumaasi.
 6. Kustannustehokas klikkihinnoittelu. Halutessasi mainosnäytöt ovat täysin ilmaisia – maksat ainoastaan klikkauksista.
 7. Skaalautuvaa ja joustavaa. Facebook-mainontaa voi tehdä pienellä tai isommalla budjetilla.
 8. Mainonta on hyvin mitattavaa. Mainonnan vaikutus on mahdollista mitata aina konversioon saakka.
 9. Mainosmateriaalit on helppo tuottaa. Facebook-mainokseen tarvitaan vain kuva, otsikko ja lyhyt tekstin pätkä.
 10. Vaikutus SEO:on. Sosiaalinen media vaikuttaa myös sivustosi orgaaniseen hakukonelöydettävyyyteen (SEO).

Facebook-mainonta ja sen hinta

on edullista ja on mahdollista maksaa ainoastaan mainoksen klikkauksista. Yhden klikkauksen hinta vaihtelee paljon tuotteen, toimialan ja mainostusmaan mukaan. Kannattaa tehdä hyvä ja kohderyhmään uppoava mainos, niin mainonnan hinta laskee. Mitä useampi mainoksen nähneistä mainosta klikkaa, sitä alhaisempi on yhden klikkauksen hinta. Facebook mainonta hinnoitellaan huutokauppaperiaatteella. Keskimäärin Suomessa voi varautua maksamaan muutaman kymmenen senttiä yhdestä klikkauksesta. Mainostettaessa ulkomailla, hinnat ovat yleensä Suomea alhaisempia, sillä kohdeyleisötkin ovat suurempia.

Facebookiin saa rakennettua tavoitteidesi mukaan erilaisia kampanjatyyppejä, joiden hinnoittelumallit vaihtelevat. Hinnoittelustrategiaksi voi valita reach, jolloin haetaan mahdollisimman laajaa peittoa kohderyhmässä, tai traffic, jolloin haetaan vahvemmin klikkauksia ja sivustokävijöitä tai engagement, jolloin haetaan postauksille tykkäyksiä ja kommentteja.

Palveluitamme Facebook-mainontaan liittyen

 • Kampanjoiden suunnittelu, toteutus, optimointi ja reaaliaikainen raportointi
 • Kohderyhmämäärittely ja viestikärjet
 • Mainosmateriaalien suunnittelu ja tuotanto
 • Visual Guidelines ‑määritykset
 • Facebook ja Instagram nykytila-analyysi ja toimenpide-ehdotukset
 • Some-kanavien ylläpito ja sisällöntuotanto
 • Vuosikellon luominen
 • Somestrategia
 • Räätälöidyt workshopit ja koulutukset

Tutustu myös blogipostauksiimme aiheesta

Miksi Oddy kumppaniksi?

0%
Mitattavia tuloksia ja toimenpiteitä. Tulokset ratkaisee!
0%
Aktiivinen yhteydenpito. Tiedät koko ajan missä mennään!
0%
Monipuoliset palveluvaihtoehdot. Valitaan se paras ja tehokkain!
0%
Tavoitteemme on aina yhteinen. Ollaan samalla puolella!
0%
Pienellä budjetilla liikkeelle. Tehdään ja opitaan yhdessä!
0%
Pidämme kiinni sovitusta. Meihin voi luottaa!
0%
Haluamme suoriutua, että yhteistyö jatkuu. Ei vuosisopimuksia!
0%
Meistä sanotaan, et me ollaan hyviä ja taitavia tyyppejä!

Ota ihmeessä yhteyttä!

Kuinka voimme auttaa?

Laita meille viestiä matalalla kynnyksellä. Meillä puhutaan digiasioista kansankielellä ja haluamme auttaa sinua, olipa tarpeesi suuri tai pieni.

Tiedätkö jo, mitä etsit? Kerro se meille ja otamme sinuun yhteyttä. Saat meiltä selkeät hinta- ja aikatauluarviot projektillesi.

Kaipaatko apua ideointiin? Tai oletko epävarma, siitä, millaiset markkinointitoimenpiteet ovat juuri sinun tilanteessasi tehokkaimpia? Varaa maksuton etäkahvitteluhetki, jonka jälkeen tiedät, mitä kannattaa tehdä ja mitä se maksaa.

Yhdessä saamme ihmeitä aikaan.

Lue mielenkiintoisia blogipostauksiamme
Tutustu palveluihimme
Tutustu asiakkaisiimme